Stanley Kubrick: A Life in Pictures

Stanley Kubrick: A Life in Pictures

Filmtopp
Uppdaterad 11 december 2020 kl. 10:12 | Publicerad 04 december 2020 kl. 10:12

Lär dig förstå en av tidernas mest udda filmskapare.

Stanley Kubrick tillhör den lilla skara filmskapare som kunde göra allting. Från skräck till drama, från sci-fi till mastodontfilmer.
Nu kan du se Warner Bros. dokumentär om tidernas kanske mest hyllade regissör.

Här ser du "Stanley Kubrick: A Life in Pictures":

HANDLING: Stanley Kubrick: A Life in Pictures är en dokumentärfilm från 2001 om den kända filmregissören Stanley Kubricks liv och filmkarriär, gjord av hans långvariga filmassistent Jan Harlan.

Stanley Kubrick tillhör den lilla skara filmskapare som kunde göra allting. Ja, med filmer som 2001: A Space OdysseyFull Metal JacketThe Shining och Eyes Wide Shut visade han att han kunde operera på alla möjliga sorts fält. Han var samtidigt en udda filur och perfektionist med stor detaljrikedom, som många ansåg vara hemlig under inspelningar. 

Nu kan du se Warner Bros. YouTube-dokumentär Stanley Kubrick: A Life in Pictures som ger oss bättre förståelse för en av tidernas kanske mest hyllade regissör och hur han arbetade. En fröjd för den stora Kubrick-fantasten.

Bonusfakta

Stanley Kubrick är vida sedd som en av de mest briljanta regissörerna i historien. Inte minst eftersom han hade en så pass stor vidd sett till de genrer han ständigt lyckades bemästra. Men även solen har fläckar. Hans debutfilm Fear and Desire var i Kubriska mått en katastrof. Regissören var till och med så missnöjd med sin krigshistoria att han försökte förstöra alla kopior. Filmtopp erbjuder nu att se denna notoriska filmklassiker helt gratis på vår sida. Följ länken för att hitta till filmen.

Här hittar du fler bra dokumentärer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL