Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Var Deadpool tänkt att vara med i Shang-Chi?

Var Deadpool tänkt att vara med i Shang-Chi?

Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
08 mars 2022

Antihjälten var med i filmens "concept art"

Ända sedan Disney tog över Fox har Marvel-fans frågat sig hur Deadpool kommer inkorporeras i MCU. Nu visar det sig att han kanske var tänkt att dyka upp i "Shang-Chi".

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings hade premiär i september förra året, och blev relativt väl mottagen, även om vi på Filmtopp kanske var något mindre positiva i recensionen. Det ljumma mottagandet från oss till trots, så har en uppföljare redan bekräftats av Marvel.

I den första filmen finns en after credits scen där (spoiler alert) både Captain Marvel och Bruce Banner gör korta cameos. Men kanske var det tänkt att biopubliken skulle få se mer än så...

Andrew Kim är en konceptillustratör som jobbat med flera Marvel-produktioner, bland annat Shang-Chi. Han har nu gett ut konceptbilder som han gjorde till just den filmen, och i en av dessa kan vi se Deadpool slåss mot Proxima Midnight på samma ställe där Wong och Abomination har sin fight i filmen. Bilden i sig var beställd av Marvel 2019, och nyheten rapporterades först av Murphy's Multiverse.

Deadpool i Shang-Chi
Deadpool slåss mot Proxima Midnight i en konceptbild till "Shang-Chi". Foto: Andrew Kim

Huruvida denna konceptbild någonsin var nära att bli verklighet vet vi inte. Det kan mycket väl vara så att Andrew Kim enbart gjorde bilden på skoj. Dessutom är ju Proxima Midnight död, vilket hade gjort hennes medverkan ganska orimlig. Samtidigt är flera av Kims andra konceptbilder med på ett eller annat sätt i filmen, så helt taget ur luften är det kanske ändå inte.

Hur det än är med den saken var Deadpool inte med i filmen, och antihjälten väntar därmed fortfarande på sin MCU-debut. Kanske kommer den genom Deadpool 3, som Kevin Feige förra hösten sade är på gång, eller med en liten cameo i Doctor Strange in the Multiverse of Madness?

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL