Spinal tap

Uppföljare till "Spinal Tap" i görningen

14 maj 2022 kl. 08:05

Nya Spinal Tap har premiär 19 mars 2024

Hyllade rock-mockumentären "Spinal Tap" får uppföljare! Stjärnorna och regissören från originalfilmen återvänder i sina roller för ännu ett varv.

Rock-mockumentären Spinal Tap blev både kritikerrosad och drog snabbt på sig en kultstatus när den kom 1984. 2002 lades den dessutom till i USA:s nationella filmregister. Nu är en uppföljare på gång i regi av Rob Reiner, som även regisserade filmen från 1984. Stjärnorna Michael Mckean, Christopher Guest och Harry Shearer kommer att återvända i sina roller. Det rapporterar Variety

Uppföljaren kommer att anspela på Martin Scorseses konsertdokumentär The Last Waltz där bandet The Bands avskedsturné dokumenteras. Äkta musiker kommer även att spela i mockumentären men ännu har inga namn avslöjats. 

spinal tap
Spinal Tap. Foto: Universal Pictures Nordic AB

I Spinal Tap från 1984 följde vi ett fiktivt heavy metalband med sångaren David St. Hubbins (Michael Mckean), gitarristen Nigel Tufnel (Christopher Guest) och basisten Derek Smalls (Harry Shearer) genom deras Amerikaturné. Även regissören Rob Reiner spelade i filmen som dokumentärfilmaren Martin "Marty" Di Bergi, filmen var Reiners regidebut. 

Merparten av dialogen i filmen var improviserad och det gjordes så väl att många trodde att Spinal Tap var ett riktigt band under filmens premiär. 

This Is Spinal Tap har premiär 19 mars 2024, vilket även markerar Spinal Taps 40-årsjubileum. 

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL