Tjejerna klår killarna – tar hem första pristävlingen i Robinson 2024

Tjejerna klår killarna – tar hem första pristävlingen i Robinson 2024

  • TV4 Play
Uppdaterad 20 mars 2024 kl. 08:03 | Publicerad 19 mars 2024 kl. 19:03

Lag nord briljerar – förlorarna pekar ut sin syndabock

Efter jämn inledning av tävlingen utmärkte sig Lag nord lite extra genom galet bra sammarbete vid pusseldelen. Därmed får tjejerna i Lag nord äntligen chansen att sätta sina självsäkra motståndare på plats.

Efter att ha lämnat avsnitt två mitt i en otroligt jämn tävling dyker vi tillbaka ner i årets första lagtävling. De båda lagen har fått upp sin skattkista ur vattnet och nu är det dags för de två pussel-läggarna på varje lag att glänsa. I lag nord är det Ci Lindström och Alma Skoog som pusslar, mot Pelle Flood och Pål Schakonat på Lag syd.

I förra avsnittet skadade sig Pål illa på en bambupinne, vilket gjorde att läkarteamet fick tillkallas. Han fick därefter rådet att hålla såret torrt i några dagar, vilket gjorde att han automatiskt blev en av pussel-läggarna i denna tävling. Resten av lagen står nervöst och stampar i sanden bakom sina två kämpar. Lag syd är marginellt snabbare med att få ut pusselbitarna ur lådan och upp på bordet, men tjejernas Lag nord ligger inte långt efter. 

Stillbild ur Robinson
Lag syd hade några få sekunders försprång inför pusslet. Foto: TV4

"Har aldrig förlorat mot en tjej tidigare"

Killarna verkar ha lite problem med kommunikationen och sammarbetet, samtidigt som Pål behöver jobba försiktigt med sin hand. Men när tjejerna väl får ut pusselbitarna bara rasslar det till – och pusslet är färdigt. 

Lag nord lyckas få klart sitt pussel när Lag syd bara har fått ihop hälften av sitt. Tjejerna brister ut i ett glädjejubel när de inser att dem har lyckats slå killarna i den allra första lagtävlingen – och dessutom tjänat in en yxa, en såg, hammare och spik till laget. Ci Lindström säger att det var minst lika viktigt att få sätta killarna på plats som det var att vinna med sig verktygen.

Robinson tävlingen avgörs
Lag nord fick med sig priset från lagtävlingen. Foto: TV4

– Jag har aldrig förlorat mot en tjej tidigare, så den förlusten svider ju, säger Fredrik Bolander.

Han menar att de bara skulle ha gett 70 procent i tävlingen, vilket tydligt inte räckte hela vägen fram den här gången. Hanna Danemyr är snabb med att avfärda Fredriks påstående och menar att det är "100 procent bullshit" att herrlaget inte också gav sitt allt idag. 

– De gav 100 procent precis som vi gjorde, men de var sämre än oss idag, så är det bara, säger hon.

Båda lagen tvingas till ett svårt beslut

Efter att tjejerna har firat sin vinst uppmanas lagen att gemensamt välja ut en från motståndarlaget som ska stanna kvar på stranden för att ta ett viktigt beslut. Det visar sig att denna person behöver välja två lagmedlemmar som ska mötas i en duell, där en immunitet står på spel. Ett knivigt val ska göras, då förloraren av duellen kommer riskera att behöva lämna tävlingen.  

Genast uppstår anspänningar inom de båda lagen, speciellt inom Lag syd. Alla i laget vet att Pål Schakonat hängde löst sedan innan, men nu när han direkt bidragit till lagets förlust i den första tävlingen pekas han ut som syndabock. Pål har redan i ett tidigare avsnitt konstaterat att "sinkar man laget, då ryker man" och nu ligger han väldigt risigt till inför morgondagens duell.

Robinson kan du se på söndagar klockan 21:00 och måndag-torsdag klockan 19:30 på TV4, eller när som helst i efterhand på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL