Pål Schakonat skadad i Robinson – blödde från handen

Pål Schakonat skadad i Robinson – blödde från handen

18 mars 2024 kl. 19:03

Ett blodigt missöde kan skapa problem för ena laget

Redan i andra avsnittet ökar spänningarna inom lagen och det sker en olycka som kan få jobbiga konsekvenser för Lag syd.

Efter att två deltagare redan har fått lämna programmet återstår nu nio personer i vardera lag. Det har redan börjat uppstå konflikter inom båda lagen och allianser håller på att bildas. Rooble Gedi, Kemo Samateh och Fredrik Bolander från Lag Syd har börjat gadda ihop sig, men Kemo erkänner för kameran att han egentligen inte litar på någon. Samtidigt försöker resten av laget göra upp eld, med tveksamma resultat, vilket skapar ännu mer irritation inom gruppen. Vissa i laget ser dock detta som en fördel till sig själva.

– Jag hoppas att Markus (Håkansson) lägger i växel sex och blir ännu mer kontrollerande och bestämmande. Ju fler folk som stör sig på varandra är bara bra för mig, så länge jag inte är en av dem, säger Pelle Flood.

En bambupinne ledde till skadedrama

Samtidigt uppstår dramatik längre bort på stranden. Pål Schakonat står och försöker kapa en bambupinne, men plötsligt snärtar den tillbaka på honom och river upp två av hans fingrar. Han skriker till ordentligt och sjukvårdsteamet får komma dit och hjälpa honom lägga om såret. Han får hålla handen högt för att försöka få stopp på blodet, men det fortsätter rinna ner längs hans arm.

Pål har ont men verkar vara okej, det som oroar honom mest är dock att hans skada riskerar att sinka laget i den kommande tävlingen. Sjukvårdarna meddelar honom att såret måste hållas torrt i tre dagar, vilket kan bli svårt med tanke på att många lagtävlingar i Robinson delvis genomförs i vatten.

Foto: TV4

Kan bli det som skickar hem honom

Nu oroar sig Pål Schakonat över att resten av gruppen kommer se honom som den svaga länken. När han kommer tillbaka till gruppen är det ingen som frågar hur han mår, vilket bara spär på hans rädsla om att bli utesluten. Tyvärr kan det troligen ligga en del sanning i hans oro.

Lars Koefoed, som var nära att bli hemskickad först av alla, berättar för kameran att han ser en skadad Pål som något positivt. Detta eftersom det kommer få resten av laget att vilja skicka ut Pål före honom om det blir en ny omröstning. Lars är antagligen inte den enda som resonerar så – utan alltmer friktion håller på att uppstå inom Lag syd och deltagarna gör vad dem kan för att inte hamna längst ner i laghierarkin. 

Robinson återvänder i morgon klockan 19:30 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL