TV-svepet – veckans hetaste premiärer i tablån

Kritik mot Babben efter Bäst i test-flytten till TV4: "Din trovärdighet är noll"

  • C More
Emil Oscar Rasmussen
29 mars 2023 kl. 12:03

Programledaren bemöter kritiken

En stor mängd tittare har rasat efter att TV4 tagit över rättigheterna till "Bäst i test" efter den pågående säsongen. Mycket av kritiken har kretsat kring att övergången från SVT innebär att programmet kommer att sändas med reklam, men även programledarna David Sundin och Babben Larsson ifrågasätts. "Din trovärdighet är noll", skriver en tittare till Babben.

Det var under förra veckan som det stod klart att tittarfavoriten Bäst i test lämnar SVT efter den pågående sjunde säsongen. Istället är det TV4 som tar över rättigheterna – vilket lett till stor uppståndelse. Många tittare har rent ut sagt rasat mot beslutet, som alltjämt är ett faktum.

Anledningen till att det uppskattade underhållningsprogrammet byter kanal handlar i grunden om att SVT inte hade råd att behålla rättigheterna framöver. Kort efter att nyheten offentliggjordes meddelades det också att de två Bäst i test-programledarna, Babben Larsson och David Sundin, följer med programmet när det byter kanal.

Babben Larsson och David Sundin i Bäst i test 2023
Foto: SVT.

Kritik mot Babben efter Bäst i test-flytten till TV4: "Din trovärdighet är noll"

De upprörda reaktionerna har lett till att kritik riktats mot såväl SVT som TV4, men även de två programledarna har fått ta emot en stor mängd syrliga kommentarer – trots att de inte legat bakom beslutet. En del tittare menar att Babben Larsson och David Sundin säljer ut som följer med programmet till TV4, medan andra verkar tro att de haft ett finger med i spelet bakom flytten.

– Usch! Hoppas det är värt pengarna. Din trovärdighet är noll och intet. Otroligt besviken, skriver en användare på Babbens Instagram.

Även i David Sundins kommentarsfält på Instagram finns flertalet bittra kommentarer att läsa.

– Du sa väl tackar tackar när dom kom och köpte dig o Babben? har en användare skrivit där.

Trots att somliga inte verkar veta helt i vilken riktning de ska rikta sin kritik ser Babben och David ut att ha majoritetens stöd. Många kommer till deras försvar och de allra flesta verkar glädjas över att duon följer med programmet till TV4. Babben själv har dessutom besvarat kommentaren som anklagar henne för att ha "noll trovärdighet":

Bäst i test är ett fantastiskt kul program att jobba med. Det väger tyngst för mig, svarar hon.

Babben förtydligar också att hon inte kommer att lämna SVT med omedelbar verkan. Hennes avtal med TV4 blir aktuellt först under 2024, vilket innebär att vi också kommer att få se henne i 1 mot Sverige på SVT under hösten 2023.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Babben Larsson (@therealbabben)

Babben bemöter kritiken mot kanalbytet: "Programmet blir längre"

Babben och David må ha fått stå som mottagare för en hel del kritik i frågan, men huvudsakligen verkar tittare vara besvikna över att de nu kommer att behöva se programmet med reklam. Flera användare på Babbens Instagram undrar exempelvis om vi nu kommer att gå miste om antal tester eller om programmet kommer att bli längre.

– Programmet blir längre i fyran som det ser ut nu, avslöjar Babben i en kommentar.

Hon förklarar att hon inte kan svara på många av frågorna som ställs, men förtydligar i en annan kommentar att hon är "ganska säker" på att Bäst i test-avsnitten på TV4 kommer att bli 1,5 timme långa.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL