Alla deltagare i nya säsongen av Bäst i test på TV4 – premiär 2024

SVT-toppen efter Bäst i test på TV4: ”Ville sno Masked singer från dem”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 12:12 | Publicerad 29 december 2023 kl. 11:12

Programdirektören berättar om de mörka tankarna

Eva Beckman på SVT blev allt annat än glad när TV4 köpte upp "Bäst i test" från dem. I en intervju med Expressen berättar hon om hur tankarna gick.

Den 12 januari är det premiär för en ny säsong av ruskigt populära Bäst i test och den här gången kommer det älskade programmet att rulla på TV4 istället för SVT. Bytet har rört upp många tittares känslor, främst eftersom det då kommer att vara reklam under sändningarna. Någon annan som tog hårt på skiftet var SVT:s programdirektör Eva Beckman. I ett samtal med Expressen berättar hon hur ont det faktiskt gjorde.

– Jag var svart i själen, ursinnig och rosenrasande, säger hon till tidningen

SVT-toppen efter Bäst i test på TV4: ”Ville sno Masked singer från dem”
Panelen i "Masked Singer". Foto: TV4.

”Ville sno Masked singer från dem”

Beckman berättar att hennes spontana tanke när Best i test-flytten blev ett faktum var att "ta över någon av de TV4-profiler som visat intresse". Hon berättar också att hon ville ge igen genom att ta över det som i sin tur är TV4:s mest sedda program. 

– Klart att jag även hann tänka att jag ville sno Masked singer från dem även om det är ett alldeles för dyrt format för SVT. Men jag sansade mig snabbt, för så barnslig är jag inte, säger hon.

Att Bäst i test flyttat till TV4 har att göra med att formatet blivit för dyrt för SVT. Precis som TV4 själva har de behövt aktivera ett besparingsprogram, som uppges vara på 250 miljoner kronor. Eva Beckman ger inga besked om det kommer att försvinna fler program från SVT men flaggar för att det är sådant som händer hela tiden.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL