TV4 svarar på den enorma kritiken från tittarna

Ny kris på TV4 – kallar till nytt möte om sparpaket

  • TV4 Play
Filmtopp
05 oktober 2023 kl. 15:37

Tvingas fler lämna TV4 i slutet av månaden?

Enligt Dagens Media kallar TV4 till ett nytt stort möte den 25 oktober för att sannolikt diskutera deras sparpaket, som kostat en mängd jobb på kanalen och tittarna flera av deras favoritprogram.

TV4 presenterade för en tid sedan stora nedskärningar och ett sparpaket. Det första skedet av sparpaketets handlingsplan är avklarat, men nu rapporterar Dagens Media att TV4 kallar till ett nytt stort möte i slutet av månaden, den 25 oktober, med spekulationer om att det berör sparpaketets andra fas.

Sparpaketet har redan kostat flera anställda jobbet och tittarna flera av deras favoritprogram, men många fler kommer sannolikt att drabbas när nästa fas inleds.

Ytterligare 60 tjänster kommer att omfattas av TV4:s sparpaket

Den besparingsplan som TV4 presenterade tidigare i år meddelades involvera en kapning av hela 100 tjänster. Enligt Dagens Media har redan 40 av dessa tjänster plockats bort i och med avslutandet av sparpaketets första fas. Det innebär att ytterligare 60 tjänster kommer att omfattas av resterande steg i utförandet av sparpaketet.

Om fler anställda kommer att tvingas lämna efter beslut och information som presenteras på det kommande stormötet är inte bekräftat. Värt att nämna är att det sparprogram som TV4 har presenterat sträcker sig över tre år.

TV4 är begränsade i sin kommunikation gällande det möte som de har kallat till. I ett mejl till Dagens Media säger Charlie Forsberg, kommunikationschef TV4 Media, detta:

Vi har lite tätare personalmöten sedan en tid tillbaka, ungefär en gång i månaden. Under dessa möten brukar vi ge aktuell information om verksamheten. Det är också en dialog vi värdesätter och i första hand för direkt med våra medarbetare.

TV4 är inte den enda aktören som har det kämpigt. Så sent som i går rapporterade vi om att SVT aviserat ett enormt sparpaket.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL