TV4 förklarar varför de skrotar program – skyller på sjunkande siffror

TV4 förklarar varför de skrotar program – skyller på sjunkande siffror

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
08 september 2023 kl. 17:18

Samt att man vill skapa plats för helt nya program

TV4:s skrotande av tittarfavoriter som "Let's Dance", "Talang" och "Parlamentet" har lett till ramaskri. Nu förklarar de att man behöver göra utrymme för nya program, samtidigt som de linjära tittarsiffrorna dalar.

De senaste dagarna har vi sett så många som sex stycken populära program få sina kommande säsonger skrotade av TV4, vilket förstås är ett hårt slag mot prenumeranterna som lamslagits av förvirring. Nu går TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk ut och förklara hur det kommer sig att man pausar så många favoriter. Det rör sig framför allt om två anledningar – att man vill ge nya program chansen, samtidigt som man säger att inte lika många längre bänkar sig framför TV:n för att säkra kvällens underhållning.

TV4 stoppar Parlamentet – oklart om det kommer tillbaka
"Parlamentet" är det senaste populära programmet att få käppar i hjulet. Foto: TV4.

TV4 förklarar varför de skrotar program – skyller på sjunkande siffror

Under kort tid har vi sett Let's DanceTalang, Wild KidsBiggest LosersKarl Fredrik på Österlen och Parlamentet få sina nästa säsonger fimpade. Nu berättar kanaldirektör Fredrik Arefalk vad som ligger till grund för kanalens hårda beslutsfattande: 

– Vi måste skapa plats för helt nya program och då behöver vissa program slå tillbaka, säger han till TV4.

Utan att förklara närmare, menar Arefalk att man pausar programmen har ett samband med deras satsning på nya TV4 Play

– Vi kommer fortsätta bygga vår position utifrån vårt svenska innehåll, säger han och syftar på deras befintliga nyhetsprogram och underhållningsjättar som Sveriges mästerkock, Masked Singer och Bonde söker fru.

Arefalk berättar att det linjära TV-tittandet varit på nedgång under en längre tid, och att man därför vill satsa hårdare på streaming.

– Vi måste skapa plats för helt nya program och då behöver vissa program stå tillbaka, säger han.

TV4 förklarar varför de skrotar program – skyller på sjunkande siffror
"Farmen" fortsätter som planerat. Foto: Jakob Dahlström / TV4.

"Farmen" inte i farozonen

Tittarna är, av förklarliga skäl, oroliga över vilka fler program som TV4 ska sätta stopp för den närmaste tiden. De behöver dock inte oroa sig för att flaggskeppet Farmen skulle vara i farozonen. Programmets exekutive producent Joel Bendrik försäkrar tittarna om att det kommer sändas som vanligt i januari. Likaså är ovan nämnda Sveriges mästerkock, Masked Singer och Bonde söker fru på trygg mark. 

Arefalk lovar att tittarna kan känna igen sig i innehållet som släpps på TV4 och TV4 Play nästa år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL