Mauri lurar familjen att han är Ronald Weasley från Harry Potter

Mauri lurar familjen att han är Rupert Grint från Harry Potter

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
31 oktober 2023 kl. 11:10

"Ron Weasley? That's me. Nice to meet you"

I veckans avsnitt av "Mauri - Vad hände sen?" händer något märkligt när en familj misstar Mauri Hermundsson för att vara Ron Weasley-stjärnan Rupert Grint.

Snabbversion
  • I avsnitt fyra av Mauri – vad hände sen? säsong två letar Mauri Hermundsson efter mannen som pryder "Turkisk yoghurt"-förpackningen.
  • I Grekland misstas Mauri för att vara Rupert Grint, som spelar Ron Weasley i Harry Potter.
  • Mauri ljuger om att han är skådespelaren och måste snart posera för bilder med en överlycklig familj.
  • Händelsen inträffar ca. 20 minuter in i avsnittet.

Mauri Hermundsson är i farten med en ny säsong av Mauri – Vad hände sen?, programmet på TV4 och TV4 Play där tv-profilen kittlar våra nostalgiska hjärtan genom att söka upp individer som på något sätt gjort avtryck i Sverige. I den pågående andra säsongen har vi exempelvis fått möta profiler som "Iprenmannen" Johann Neumann, Hollywoodfrun Anna Anka och fått se Mauri försöka sammanföra alla barnen från Alla vi barn i Bullerbyn.

I det fjärde och senaste avsnittet av Mauri – Vad hände sen? är ett huvudfokus jakten på mannen som pryder förpackningen för "Turkisk yoghurt". Det enda spåret som Mauri har att gå på för honom till Grekland, där saker och ting tar en oväntad – och aningen obekväm vändning.

Mauri lurar familjen att han är Rupert Grint från Harry Potter
Här poserar Mauri med familjens son. Foto: TV4.

Här lurar Mauri en familj att han är Rupert Grint från Harry Potter

På plats i Grekland för att söka upp det ikoniska ansiktet som alla i Sverige förknippar med turkisk yoghurt gör Mauri ett snabbt stopp på ett kafé. Där hittar han en ny vän i kön till kassan, som säger att Mauri påminner om en viss karaktär från Harry Potter. Mauri bestämmer sig för att spela med.

– Ron Weasley? That's me. Nice to meet you, säger Mauri.

Det till synes oskyldiga skämtet tas som en sanning av mannen som också tar en selfie med vår svenske "kopia" av Rupert Grint. Men skämtet rinner inte ut i sanden därefter, utan får nytt liv när mannen går och berättar för sina nära och kära vilken storstjärna han precis har träffat.

– Vänta, nej, nu kommer hans son här. Nu vill hans son ta en bild, säger Mauri när mannen återvänder tillsammans med sin son och fru.

Mamman förklarar att pojken älskar Rupert Grint och är väldigt glad över att få träffa den han tror spelar Ron Weasley. Plötsligt har Mauris spontana skämt förvandlats till något smått obekvämt – men Mauri själv upprätthåller fasaden och tar en bild tillsammans med pojken. 

Medan Mauri undrar "vad är det som pågår" står familjen och förklarar för kameran att det var "mycket känslosamt" och "en magisk dag".

– Ron, vi älskar dig, säger den överlyckliga familjen unisont till kameran.

I bilen på vägen därifrån funderar Mauri på om han gjorde moraliskt fel som spelade med. Han gjorde visserligen familjen överlycklig, men vi misstänker att de förr eller senare kommer att upptäcka att de blev blåsta av en lång och ranglig svensk på jakt efter en modell för en yoghurtförpackning.

Kanske kan Mauri ta upp jakten på den ovetande familjen i nästa säsong för att undersöka hur de reagerade när sanningen väl kom fram? Händelsen inträffar cirka 20 minuter in i säsong 2, avsnitt 4 av "Mauri – Vad hände sen?".

Filmtopp befann sig på plats när Mauri överraskade publiken under inspelningen av den nya säsongen:

NÄSTA ARTIKEL