Ipren-mannen till Mauri om hemska tiden: ”De ville sälja mig till cirkus”

Iprenmannen till Mauri om hemska tiden: ”De ville sälja mig till cirkus”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
09 oktober 2023 kl. 20:00

Känslosamt när Mauri Hermundsson träffar mannen från TV-reklamerna

I premiären av "Mauri - Vad hände sen?" säsong 2 på TV4 träffar Mauri Hermundsson 74-årige Johann Neumann, mer känd som "Iprenmannen". Då berättar han om när föräldrarna ville sälja honom till cirkus.

I dag släpps den andra säsongen av Mauri - Vad hände sen? där programledaren Mauri Hermundsson söker upp nya personer som på olika sätt har blivit ett med svenska folket och sedan försvunnit från rampljuset. I premiären träffar han bland annat Johann Neumann som är brett känd för sin reklamkaraktär Iprenmannen. Han är snabb på att ge bort vad Mauri själv kallar för sitt "största scoop" hittills. 

– Vi bestämde oss för att leta upp honom. När vi träffade honom var inte bara en helt sagolikt underbar människa, jag lyckades också dra fram ett avslöjande som jag ändå är lite mallig över. Det är ändå ett scoop. Han är ansiktet utåt för medicin men så är han medicinskeptiker. Det känns som att vi kan få Ipren-aktien att börja falla totalt nu, har Mauri Hermundsson sagt till Jenny AlversjöNyhetsmorgon

Förutom att berätta att han är skeptisk mot medicin berättar Iprenmannen om sin uppväxt där det varit en hel del mörker.

Iprenmannen till Mauri om hemska tiden: ”De ville sälja mig till cirkus”
Mauri Hermundsson testar att kliva in i Iprenmannens skor. Foto: TV4.

Iprenmannen till Mauri om hemska tiden: ”De ville sälja mig till cirkus”

Filmtopp har tagit del av avsnittet före sändning och kan konstatera att det blir många glada miner när Mauri Hermundsson och Iprenmannen träffas för att spendera en dag tillsammans. Programgästen får återigen se den ikoniska dräkten som han så många gånger synts bära i TV-rutan, för att senare spela gitarr med Mauri och träffa beundrare på Medborgarplatsen i Stockholm. Men vi får även ta del av ett tyngre segment där Iprenmannen berättar om den svåra uppväxten på grund av hans korta längd: 

– Jag slutade växa när jag var ett eller två år gammal, och min mamma och pappa skämdes över mig. De gömde mig i en tvättkorg i köket när de hade besök, säger han och fortsätter:

– Varje sommar kom en cirkus till vår by. Den ville köpa mig. Mamma och Pappa sa okej, men min farmor blev väldigt arg och sa "är ni inte kloka, hur kan ni sälja er son?". 

Mauri Hermundsson träffar Iprenmannen i "Mauri - Vad hände sen?" säsong 2.
Foto: TV4.

"Det var massa mobbningar"

Iprenmannen bestämde sig tidigt för att förlåta sina föräldrar genom att försöka förstå dem, och älska dem så som de inte älskade honom. 

– Jag var väldigt ledsen och fick inte den kärleken man skulle få av föräldrarna. Så jag tänkte att om de inte älskar mig kanske jag ska älska dem. Jag började älska dem. Man måste förlåta, säger han och berättar om skoltiden som även den kom med sina utmaningar:

– Det var massa mobbningar. När jag var fjorton såg jag ut som en sexåring. 

Men trots allt tufft som kommit med att ha varit sällsynt kort, så anser Iprenmannen att allting löste sig för honom till slut:

– Man måste gå igenom svårigheter för att bli stark. Jag blev en vinnare i slutändan.

Du ser "Mauri - Vad hände sen?" säsong 2 på TV4 och TV4 Play. Sändningen av premiären börjar klockan 20:00 i kväll.

Se också när Filmtopp fångade Mauri med att spela in programmet live på ett After Beach-event på Tylösand.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL