Robinson 2024

Panikscener i Robinsontävlingen: ”Det är tredje gången du gör såhär!”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
04 april 2024 kl. 19:04

Lagen ställer sin kommunikation på prov

I dagens avsnitt av "Robinson" så det dags för tävling igen, där förlorarna hamnar i ett öråd. Efter den förlusten i pristävlingen är Lars bestämd på att ge sitt allt i denna tävling för Lag Nord, medan i Lag Syd så brister kommunikationen och kan riskera att de hamnar i öråd.

Efter pristävlingen är stämningen tung i Lag Nord, energin är låg på grund av matbrist och förlusten i den förra tävlingen. Någon som känner sig extra skyldig till detta är Lars Koefoed som trillade två gånger när de jagade och blev jagade av Lag Syd, däremot är han den med mest energi och för att göra sig till nytta så går han och samlar ved. Medan den låga stämningen pågår i Lag Nord så vaknar Lag Syd upp mätta och belåtna efter pristävlingen då de kammade hem tre stora fiskar som de sedan åt till middag. När de får reda på att dagens tävling handlar om kommunikation så känner Lag Syd att de kommer vinna då de tycker att deras kommunikation är bättre.

Dagens Robinsontävling handlar om kommunikation och logik. De båda lagen ska transportera en släde med eld på genom en hinderbana för att sedan tända fyrbåken i hinderbanans slut. Då Lag Nord är en mer än Lag Syd så behöver de ställa av en lagmedlem för dagens tävling, och efter en liten diskussion så väljer de Lars på grund av hans prestation i pristävlingen.

Båda lagen börjar starkt och kommunikationen flyter på bra, när de båda lagen kommer fram till det sista hindret för att kunna tända fyrbåken så börjar Lag Nord dra ifrån. Här ska de bygga en trappa för att kunna ta sig upp och tända elden, Lag Nord hade en strategi om att ställa ner alla trappsteg i den ordning som de tror är rätt, medan Lag Syd väljer att pröva sig fram pinne för pinne. Här stöter Lag Syd på problem. Marcus Håkansson börjar kommentera vad det andra laget höll på med under tre olika tillfällen när de hade pekat ut Pelle Flood som kommunikatören, detta gjorde att Lag Syd förlorade och Lag Nord tog hem en efterlängtad vinst.

– Det är tredje gången du gör såhär! skriker Pelle.

Foto: TV4

Kluvna över örådet

Efter den sura förlusten återvänder Lag Syd till sin strand och väljer att prata om vad som gick fel. Här väljer Marcus direkt att säga att det han gjorde var fel och han borde ha följt det de kom överens om tidigare. Men de väljer att hålla humöret uppe och säger att de är bättre än Lag Nord och det bara är att förbereda sig inför det kommande örådet och kanske en immunitetstävling. Ingen av de är taggade på ett öråd och är väldigt nedstämda över att behöva skicka hem en lagmedlem.

– Om alla bara hade lyssnat på mig och följt planen, så tror jag verkligen att vi hade vunnit den här tävlingen, men så blev det inte, säger Pelle.

Du ser "Robinson" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL