Hedvig Henrekson ute ur Sveriges mästerkock 2024 – Tess och Josefine i finalen

Hedvig Henrekson ute ur Sveriges mästerkock 2024 – Tess och Josefine i finalen

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
10 april 2024 kl. 21:04

Efter två tuffa utmaningar i semifinalen kan vi konstatera att Hedvig Henrekson är ute ur "Sveriges mästerkock" 2024. Nu väntar en final mellan Tess Medina och Josefine Freij.

Sveriges mästerkock 2024 lider mot sitt slut. I kvällens avsnitt möttes Tess MedinaJosefine Freij och Hedvig Henrekson. Två riktigt svettiga tävlingar resulterade i att den sistnämnda av dem fick lämna.

Inledningsvis väntade en masterclass i vin-och matkombination med jurymedlemmen Mischa Billing. Efteråt skulle de laga en rätt där rött vin verkligen kommer fram. Vinnaren av den första tävlingen med Josefine Freij som kunde kliva upp på balkongen. Därmed fick Hedvig möta Tess i en elimineringstävling där de möttes i något som kallas för "Örtpyramiden" där de ska gissa rätt på sexton olika örter, för att senare få laga en rätt där fokus ligger på att få fram umami i rätt balans. 

Hedvig Henrekson ute ur Sveriges mästerkock 2024

Medan Tess serverade juryn en råbiff med smörstekt potatis, sardeller, kapris och majonnäs så gjorde Hedvig en tonkatsu med sojamajonnäs och vitkålssallad. Juryn uppskattade båda rätterna väldigt mycket och gav beröm till de båda deltagarna så landade de i att till slut ge Tess den sista finalplatsen. Därmed åkte Hedvig Henrekson ut ur Sveriges mästerkock 2024. 

– Det är ju tråkigt och det hade varit så roligt att stå i finalen med Josefine. Jag är besviken men jag känner ändå att de båda är sjukt värda att stå i finalen, säger Hedvig efteråt.

Att komma trea bland alla de amatörkockar som testar för programmet är ändå värt en stor applåd tycker vi. Starkt jobbat, Hedvig!

Finalen av "Sveriges mästerkock" 2024 sänds onsdagen den 17 april klockan 20:00 på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL