Josefine Freij – Sveriges mästerkock 2024

Det här är Josefine Freij i Sveriges mästerkock 2024

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 17 april 2024 kl. 18:04 | Publicerad 02 april 2024 kl. 17:04

40-åringen från Solna

Lär känna Josefine Freij som är en av årets deltagare i "Sveriges mästerkock" 2024 med chans att vinna alltihopa.

Sveriges mästerkock 2024 börjar närma sig sin final och bland de kvarstående deltagarna finns Josefine Freij, 40, som i skrivande stund har tagit sig till topp 4. Om vi kommer att få se henne vinna alltihopa? Sett till hennes urstarka vilja och stora dröm om att få kicka igång sin matlagningskarriär på allvar, så skulle det knappast förvåna oss om hon tar hem statyetten. Snarare får vi väl klassa henne som en av de stora favoriterna att gå hela vägen i mål.

Tess Medina är Sveriges mästerkock 2024 – läs hennes vinnarintervju

Josefine Freij – Sveriges mästerkock 2024
Josefine Freij i "Sveriges mästerkock". Foto: TV4.

Det här är Josefine Freij i Sveriges mästerkock 2024

Så vem är Josefine Freij när hon inte syns till i rutan? Till vardags arbetar hon som digital marketing manager i Solna där hon bor med sina två barn. Att försöka förverkliga den stora matlagningsdrömmen har inte alltid varit en självklarhet för Josefine. Inte bara har hon pratat om sin komplexa relation till mat och att det är först nu som hon är redo att laga för hennes egen skull, i en intervju med Mitt i berättar hon om resan:

– Jag har haft utmaningar med maten i olika perioder av livet. Det började på högstadiet med att jag tränade mycket och åt mindre. Har man kämpat med en ätstörning så vet man att det krävs aktivt jobb med den typen av tankar. Idag väljer jag att äta och laga för min egen skull, det är kul och lustfyllt igen. 

Du som vill visa ditt stöd för Josefine Freij och samtidigt hänga med i hennes utveckling kan, förutom att se bataljerna i mästerkocksköket på TV4, följa henne på Instagram. Där lägger hon varje vecka ut nya bilder och klipp på spännande (inte sällan asiatiska och kryddstarka) maträtter som hon lagar. 

Josefine Freij – fakta: 

Ålder: 40

Bor: Solna

Yrke: Digital marketing manager

Instagram: josefine.freij

Du följer Josefine Freijs resa i "Sveriges mästerkock" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL