Försökte Marcus sabotera plankan i Robinson? – “Olivia frågade mig“

Försökte Marcus sabotera plankan i Robinson? – “Olivia frågade mig“

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
24 maj 2024 kl. 12:00

Berättar för Filmtopp vad som hände under tävlingen

I torsdagens avsnitt av "Robinson" fick vi se Marcus Håkanson skaka under "Plankan". Gjorde han det med flit? I en intervju med Filmtopp berättar han hur det ligger till.

Varje säsong hålls den ikoniska tävlingen "Plankan" i Robinson. I den får man testa både sin balans och sitt tålamod, och vinnaren får säkra sin plats i den slutliga finalen. Tittarnas stora favorit Alexander Strandberg var den som plumsade först och därmed åkte ut ur Robinson, men det var flera som var nära att trilla i vattnet. Inte minst Olivia Lindegren som tappade balansen när Marcus Håkanson skakade med benet.

Försökte Marcus sabotera plankan i Robinson? – “Olivia frågade mig“
Foto: TV4.

Marcus Håkanson förklarar vad som hände under "Plankan" i Robinson

Flera gånger under "Plankan" kunde vi höra när Olivia bad Marcus att sluta skaka, eller ta ett steg framåt för att hans skakningar höll på att få henne ur balans.

Jag kan inte hjälpa att tro att "är det här ett försök från hans sida att förstöra för oss andra?", säger Olivia i avsnittet.

Ja, var detta en medveten strategi av Marcus, eller hade han faktiskt muskelryckningar han inte kunde påverka? Så här säger han till Filmtopp:

– Jag kände att jag hade ett jättestort självförtroende, men samma sekund jag kliver på plankan känner jag att någonting händer med kroppen. Hela vaden började krampa, och då måste jag luta mig framåt och då skakade jag som ett asplöv. Är det nervositet eller något som är fel? Då måste jag ställa mig på ett annat sätt och då börjar jag skaka, säger han och fortsätter:

– Olivia tror att jag gör det på vilje. Hon frågade mig efteråt om det var så, men det gjorde jag inte. Plankorna är breda som E24:an, men där kändes de väldigt små. En fruktansvärd besvikelse. 

Marcus Håkanson. Foto: TV4.

"Brände det tyvärr"

Marcus krossade allt motstånd i flera tävlingar under finalveckan, men här gick det betydligt tuffare. Trots sitt oflyt under "Plankan" lyckades han dock hålla sig från att falla ned i vattnet tillräckligt länge för att gå vidare i Robinson.

– Jag ville bara att någon skulle plumsa och tänkte inte mer på det faktiskt. Sen fick jag självförtroende i det och tänkte att jag kunde gå hela vägen, men tyvärr jag brände det, säger han.

Den som sett det senaste avsnittet vet att det gick bra för Olivia som lyckades vinna tävlingen och därmed säkra sin plats i finalen som visas på TV4 och TV4 Play, nu på söndag. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL