Det brinner i köket i Sveriges Mästerkock VIP

Det brinner i köket i Sveriges Mästerkock VIP

  • TV4 Play
Karna Mahoney
15 maj 2024 kl. 21:05

Dominika tänder fyr på köket

I veckans avsnitt går det riktigt hett till när Dominika Peczynski råkar tända eld på sitt kök i den avgörande utslagningsduellen.

Den första utmaningen för veckan är en lagtävlingen i "Sveriges Mästerkock VIP" 2024. Foto: TV4
Den första utmaningen för veckan är en lagtävlingen i "Sveriges Mästerkock VIP" 2024. Foto: TV4.

Otåligt temperament ställer till det

Sveriges Mästerkock VIP är programmet där några av Sveriges mest folkkära kändisar samlas för att göra upp om vem som vinner titeln som Sveriges bästa kändiskock. Från början var de åtta deltagare, kvar i tävlingen är Maria Montazami, Tone Sekelius, Filip Lamprecht, Anders Ekborg, Arvid Stark och Dominika Peczynski. 

Avsnittets första tävling ska utföras i lag. I lag grönt tävlar Filip, Tone och Maria som kökschef. I lag röd tävlar Dominika, Arvid och Anders som kökschef. Utmaningen går ut på att laga juryns hemliga cravings vilket är en klassisk gubbröra, en frasig schnitzel och den etiopiska grytan Doro Wat. 

De som har tittat på programmet innan vet att Dominika inte alltid är bra på att samarbeta med andra vilket märks även här när hon flera gånger vill slänga in extra ingredienser som inte egentligen ska vara med i rätten och kökschef Anders försöker säga ifrån. Dominika passar även på att lägga lite tid till att hjälpa Arvid trots att hon inte ens börjat med sin egen rätt vilket stressar Anders. Summan av kardemumman så är det just det röda laget som förlorar tävlingen och därmed måste göra upp i utslagningsduellen. 

Dominika Pezcynskis grill fattar eld i "Sveriges Mästerkock VIP" 2024. Foto: TV4
Dominika Peczynskis grill fattar eld i "Sveriges Mästerkock VIP" 2024. Foto: TV4 

Duellen sätter fyr

Under utslagningsduellen får deltagarna en crash-course i hur man arbetar med grillen. Utmaningen går sedan ut på att de får tillaga vad de vill så länge det är gjort på grillen. Dominika berättar i programmet att hon själv aldrig har använt en grill. Dominika Peczynski har visat under tävlingen att hon har svårt att följa instruktioner eller en order och brukar höfta det mesta baserat på sin egen känsla.

Denna gången gissar hon lite väl hej vilt vilket resulterar i att hon råkar sätta eld på grillen. 

– Ska jag hälla vin på den? frågar Dominika de andra deltagarna som redan har gått vidare. 

Med risk för att situationen ska utvecklas ytterligare steppar jurymedlemmen Tom Sjöstedt in för att försöka hjälpa Dominika. 

– Du har ju ett hål här i paketet, det är ju därför det kommer ner vätska, olja och då börjar det brinna, säger Tom och lyfter bort foliepaketet från grillen. 

Tur nog blev situationen aldrig värre än så men tyvärr var det ändå Dominika Peczynski som fick lämna tävlingen denna gången. “Sveriges Mästerkock VIP” sänds på TV4 och TV4 Play

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL