Maria Montazami var sämst och bäst i premiären av Sveriges mästerkock VIP

Maria Montazami var sämst och bäst i premiären av Sveriges mästerkock VIP

  • TV4 Play
Karna Mahoney
Uppdaterad 25 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 24 april 2024 kl. 20:04

Maria Montazami överraskar i premiären

"Sveriges mästerkock VIP" är tillbaka med säsong 4 och en kändispackad laguppställning. I premiäravsnittet får Maria Montazami en dålig start men gör en comeback och kammar hem den viktigaste tävlingen hittills.

Dominika Peczynski och Maria Montazami har dragkamp om vispen. Foto: TV4
Dominika Peczynski och Maria Montazami har dragkamp om vispen. Foto: TV4

OBS! Artikeln beskriver händelser ur premiäravsnittet av "Sveriges mästerkock VIP" 2024.

Rivstartar med en tuff utmaning

Sveriges mästerkock VIP är programmet där några av Sveriges mest folkkära kändisar intar de välkända köken. Deltagare i år är sångare och författare Dominika Peczynski, Svenska Hollywoodfrun Maria Montazami, artist och programledare Tone Sekelius, skådespelare och sångare Anders Ekborg, tidigare världsmästare i skidskytte Magdalena Forsberg, Gift vid första ögonkastets Arvid Stark, TV4-reportern Marcus Noterius och kändissonen Filip Lamprecht

I den första tävlingen för säsongen sätts deltagarna ihop till par och ska ta sig an den tuffa utmaningen att producera fram en bearnaisesås på bara 15 minuter. Samarbetet flyter inte riktigt på för Dominika och Maria. Det är bråk om vem som ska vispa, Maria blir irriterad när Dominika häller i salt för tidigt och stoppar ner fingrarna för att smaka. Deras sås är den enda som skär sig och som juryn inte ens ger sig på att smaka. 

– Hon är en sån där glad människa som är överallt och ingenstans när man behöver henne. En virvelvind helt enkelt med ett jättegott hjärta och jag är kanske inte sån. Vi kanske har lite olika arbetstekniker i köket, säger Maria om Dominika till produktionen. 

Vinner tävlingen gör istället laget bestående av Tone och Anders medan Filip och Marcus tar en andraplats. Filip Lamprecht siktar på att göra ett hattrick i tv-programsvinster efter att ha vunnit både Let´s Dance och Hela Sverige bakar. 

Maria Montazami i Sveriges mästerkock VIP 2024. Foto TV4.
Maria Montazami i Sveriges mästerkock VIP 2024. Foto TV4. 

Maria tar revansch 

I den andra deltävlingen tävlar deltagarna individuellt när de får i uppgift att laga sin paradrätt. Maria berättar att hon lagar en persisk rätt som innehåller kebab med grillad tomat, saffransris och potatis. En rätt hon har lärt sig att laga från sin svärmor Bathoul vilket verkar löna sig eftersom Maria vinner denna deltävling. Också med på topplistan röstade juryn Tones koreansk friterad kyckling och ris och Filips aubergine parmigiana.

"Sveriges mästerkock VIP" 2024 sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL