Peter Haber om Becks framtid: ”Kanske är Valter Skarsgård en värdig arvtagare”

Då kan de nya Beck-filmerna tänkas komma

  • TV4 Play
Olivia Samuelsson
28 april 2024 kl. 10:04

Inspelningen av nästkommande filmer är igång

I samband med premiären för Peter Habers femtionde Beck-film blev det bekräftat att det kommer ytterligare två filmer. Om TV4 följer samma mönster som tidigare ser det ut som att vi kan vänta oss nästa film redan i december.

För ett par månader sedan hade Peter Habers femtionde Beck-film, Beck – Dödläge (2024), premiär på TV4. Det var i Beck – Lockpojken (1997) som tittarna fick se Peter Haber i rollen som poliskommissarien för första gången och i 27 år har han gett liv åt den kända karaktären. 

Under det senaste året har det varit en hel del spekulationer kring filmernas framtid, men i samband med premiären blev det bekräftat att det kommer en till säsong av Beck, bestående av två filmer. Under premiären berättade även Peter Haber för Filmtopp att han kommer att vara med i de nya filmerna, men att han efter det återigen får se hur han känner inför en fortsättning. 

Foto: TV4.

Möjligt med nästa film redan i december 

Under 2024 ska alltså två nya Beck-filmer spelas in och i en intervju med TV4 berättar den exekutiva producenten Jon Mankell att inspelningen börjar redan under våren.

Tidigare år har TV4 delat upp premiärdatumen för Beck-filmerna i en säsong, där den första filmen har släppts på juldagen och de andra senare under våren. Om de följer samma mönster betyder det att vi kan förvänta oss att se Beck tillbaka i rutan redan den 25 december i år och dess fortsättning våren 2025. 

Haber kan se Valter Skarsgård som en möjlig arvtagare   

I och med att karaktären Martin Beck syns allt mindre i filmerna och Peter Haber själv inte vet hur länge han vill fortsätta, spekuleras det om filmernas framtid. I de senaste filmerna har tittarna fått se allt mer av Martin Becks, barnbarn, Vilhelm (Valter Skarsgård) som gått i sin morfars fotspår och utbildat sig till polis. I en intervju med Filmtopp berättar Peter Haber att det är något som han tycker är väldigt roligt och att han kan se Valter som en möjlig arvtagare. 

– Det är ett manus där Vilhelm Beck, alltså Valter, får en större plats och en rejäl funktion. Jag ser väl honom lite som en eventuell arvtagare, när jag själv känner att jag inte har lust längre. Men så har jag inte känt hittills, att jag inte har haft lust. För hade jag inte haft lust hade det inte blivit femtio filmer, inte med mig i alla fall. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om Beck-filmernas framtid. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL