Robinson 2024

Bästa vännerna lämnar Robinson: “Poetiskt“

  • TV4 Play
Eyla Runsten
12 maj 2024 kl. 21:05

Gustav förlorar utslagskampen: "Jag tappade fotfästet"

I söndagens avsnitt av "Robinson" är det dags för utslagskamp där det blir en oväntad förlorare. Det är även dags för öråd där en väntad deltagare tvingas lämna och det blir till slut så som vissa hade hoppats.

Efter många om och men är det Pål Schakonat som vinner Robinsontävlingen och är immun i örådet, detta betyder att det nästan är hugget i sten att det är Pelle Flood som kommer att lämna Robinson. Pelle ska försöka få folk att inte rösta på honom men chanserna att han stannar kvar är otroligt minimala. En ny dag gryr och det är snart dags för utslagskampen, i och med detta ser Pelle sin måltavla att kanske kunna skifta fokus från han själv till Zayera Khan.

Ett brev anländer till lägret och det är ämnat till Maureen Asic, Marcus Håkansson, Zayera och Gustav Jacobson. Det är dags för deras utslagskamp och för en av de innebär det slutet på deras resa i Robinson. Nu ska de packa sina väskor och bege sig till tävlingsplatsen. Pelle, Marcus och Gustav går iväg för att säga hejdå till varandra då de inte vet vad det kommer att vara för tävling. Här ger Marcus sin immunitet till Pelle ifall att det är han som åker så att Pelle kan fortsätta kämpa i Robinson. Gustav vill inte riktigt säga hejdå då han tror och hoppas att han kommer tillbaka.

– Han är min bästa kompis här på Robinson. Om han åker ut idag och sen skulle jag åka ut på örådet, det finns ju något poetiskt i det, säger Pelle.

Foto: TV4.

Gustav Jacobson måste lämna Robinson – helt förkrossad över förlusten

Det är en svår tävling de ställ inför. De ska tända en eld och brinna sönder ett snöre som frigör en fackla, efter det så ska de tända en eld i en hink, de behöver fylla andra sidan med vatten, dock har hinken på andra siden hål i sig så att vattnet kommer att läcka ut, de ska försöka få upp elden i luften som där ska brinna sönder ytterligare ett snöre. När det snöret brinner så kommer en banderoll att frigöras och då har man klarat tävlingen.

Det är en tajt kamp om att få stanna kvar i Robinson, men till sist är det Gustav som förlorar. När han inser detta så vet han inte vart han ska ta vägen, han hoppar ner i vattnet och bara flyter där tills att Marcus hoppar i och ger honom en kram, sedan kommer de upp tillsammans för att prata med Anders.

– Jag tappade fotfästet, säger Gustav.

Gustav är helt förkrossad över att det är han som behöver lämna "Robinson". Han trodde verkligen att han skulle lösa det. Han kan inte prata helt klart och Marcus blir även han otroligt ledsen över att Gustav behöver lämna. Han ville inte säga hejdå till Pelle imorse heller för att han ville komma tillbaka, så han kramade honom jättehårt två gånger men han ville tillbaka till honom och sitta där på örådet tillsammans med honom ikväll. När de har pratat färdigt så går Gustav fram till Anders och frågar om han kan ge honom en kram, han tackar honom för att han fick den här möjligheten och Anders tröstar honom. Anders säger även att det inte är det här han kommer att komma ihåg, men de skojar lite och säger att de kommer att komma ihåg kramen. Gustav ger Marcus en stor kram hejdå innan han beger sig hemåt.

När de tre återvänder är lägret i en låg stämning när de ser att det är Gustav som behövt lämna, ingen trodde att det skulle bli det här resultatet. Gustav lämnade till och med sin bild på han och hans flickvän för att han skulle komma tillbaka för den.

Foto: TV4.

Gustavs bästa vän Pelle Flood ute ur Robinson

Väl vid örådet så tar de upp bråket som Pål och Marcus hade, men även det mellan Pelle och Zayera. Röstningen börjar närma sig och det är två som är immuna, Marcus och Pål, de väljer även att behålla sina immuniteter och Olivia Lindegren är den som startar röstningen. När röstningen är klar så kommer Anders tillbaka med urnan och börjar läsa upp rösterna då ingen hade en hemlig immunitet som de ville använda. Till sist så är det bara två röster på Zayera och resterande hamnade på Pelle.

Pelle har fortfarande en chans kvar att stanna i Robinson, nämligen ödesurnorna. I de två som finns kvar ligger det antingen en duell eller en blodshämnd. Pelle väljer urna och tyvärr för hans del blev det en blodshämnd som han väljer att lägga på Pål som ett hejdå. Han säger farväl till de resterande deltagarna och säger åt dem att tänka som om att detta är ett brädspel i stort format.

– Nu får jag hänga med Gustav igen så jag är ändå glad, säger Pelle.

Du följer "Robinson" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL