Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla program TV4 stoppar – då förväntas de komma tillbaka

Alla program TV4 stoppar – då förväntas de komma tillbaka

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2023

Vissa av dem kan dock ha gjort sitt på kanalen

"Let's Dance", "Talang", "Biggest Loser" och "Parlamentet" tillhör alla de program som TV4 valt att stoppa. Här listar vi alla produktioner som fått käppen i hjulet – med reservation för flera.

I samband med lanseringen av nya TV4 Play kommunicerade TV4 ut ett besparingsprogram som kommer att kosta omkring 100 tjänster på kanalen. Detta ser vi nu ge en stor effekt på innehållet. Den närmaste tiden kommer tittarna att sakna nya säsonger av ett flertal program som svenska folket är vana vid att bänka sig framför om kvällarna.

Nedan finner du den kompletta listan med produktioner som inte får nypremiärer så som många hade räknat med. 

Alla program TV4 stoppar – då förväntas de komma tillbaka
Foto: TV4.

Let's Dance

Det första programmet att syna TV4:s yxa. Många blev förbluffade när det blev känt att långköraren Let's Dance får sin kommande säsong inställd. En som däremot backat beslutet är den notoriske jurymedlemmen Tony Irving

– Ärligt? Jag tycker att det är ett vettigt beslut. TV-tittning har ändrats sedan vi startade 2006, folk tittar inte på TV på samma sätt, sade han till Expressen när beskedet kom. 

Let's Dance förväntas komma tillbaka med en ny säsong 2025, och om man vågar tro TV4 blir det då i bättre form.

Alla program på TV4 som stoppas – Let's Dance, Parlamentet m.fl.
Foto: TV4.

Talang

Nästa program som vi fick veta blir utan sin kommande säsong är Talang med David Batra, Helena Bergström, Johanna Nordström och Viktor Norén i jurypanelen, och folkkäre Pär Lernström som programledare. 

– Det stämmer att Talang inte spelas in i höst, och att programmet inte har samma plats i tablån nästa år, säger TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk om beslutet. 

Talang brukar visas klockan 20:00 på fredagar. Troligtvis flyttar man det för att ge plats åt någon annan tittarfavorit – eller en ny satsning – under vad som är en av veckans bästa sändningstider. 

Även i det här fallet menar kanalen att man vill stanna upp arbetet för att se hur programmet går att förbättras. 

Alla program TV4 stoppar – då förväntas de komma tillbaka
Foto: TV4.

Wild Kids

Filmtopp har fått mejlkorgen full med killar och tjejer som vill veta när och var de kan ansöka till nästa säsong av Wild Kids. Men även ett av de mest populära barnprogrammen har lagts på is. Ondast verkar det kanske göra i programledaren Linda Lindorff själv, som uttrycker stor sorg över TV4:s beslut att pausa produktionen.

– Sorgligt nog kan jag nu berätta att Wild kids läggs på is. I samband med att C More försvinner så försvinner även Wild kids och det är förstås oerhört tråkigt, skriver hon i ett meddelande till sina följare.

Inget konkret besked har kommit om när vi ser Wild Kids komma tillbaka med en ny säsong, men enligt Fredrik Arefalk är det "inte omöjligt" att programmet dyker upp igen 2025.

Alla program TV4 stoppar – då förväntas de komma tillbaka
Foto: TV4.

Biggest Loser – kan läggas ned helt

Biggest Loser började sändas år 2005 och har etablerat sig som ett av de mest klassiska tävlingsprogrammen vi kan se i TV-rutan. Nu är dess framtid högst osäker. I samband med att man valde att trycka på pausknappen sade TV4 följande i en kommentar till Expressen

– Det stämmer att vi inte har beställt någon ny säsong av Biggest Loser till 2024. Det är ett program som har kommit och gått i TV4 även tidigare och vi vet inte i nuläget om eller när det kan bli aktuellt igen. 

Alla program på TV4 som stoppas – Let's Dance, Parlamentet m.fl.
Foto: TV4.

Karl Fredrik på Österlen

I den senaste säsongen av det populära programmet på TV4 fick vi följa med när profilen Karl Fredrik Gustafsson och hans sambo Petter Kjellén renoverar sitt nya fritidsställe på Österlen. Den femte säsongen får dock vänta på bättre tider.

– De är jätteledsna och besvikna, säger programledaren Karl Fredrik Gustafsson till Expressen om fansens reaktion.

Trots detta verkar Gustafsson vara stöttande mot TV4:s beslut att pausa programmet, främst för att det ger Österlen en chans att andas från uppståndelsen som kommer med en produktion.

Även här verkar det oklart när programmet kan tänkas komma tillbaka, men vi förstår det som att det ännu inte är på tal om att lägga ned det.

 

Alla program TV4 stoppar – då förväntas de komma tillbaka
Foto: TV4.

Parlamentet – också borta för alltid?

Den senaste tittarfavoriten att stoppas av TV4 är det klassiska humorprogrammet Parlamentet, som först hade premiär 1999. Programmet har tidigare varit pausat, i perioden 2012-2013, men det låter inte helt övertygande att programmet kommer tillbaka inom en överskådlig framtid. 

– I år pausade vi för att vi ville ta ett nytt grepp på programmet. Det kommer säkert tillbaka i tablån något annat år. Det är inte första gången, skriver producenten Johan Janrell-Aspnäs till Aftonbladet.

Listan fylls på med titlar om eller när TV4 meddelar att fler av deras TV-program stoppas.

NÄSTA ARTIKEL