TV4 pausar Biggest Loser – kan läggas ned för gott

TV4 ställer in Biggest Loser – kan läggas ned för gott

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 15:27 | Publicerad 08 september 2023 kl. 07:21

Kanalen vet inte om eller när programmet kommer tillbaka

Nu står det klart att TV4 skördar ett fjärde offer i sin tablå. "Biggest Loser Sverige" 2024 ställs in, och det är inte säkert att det återvänder.

Sedan TV4 lanserade sin nya TV4 Play-tjänst har tittarna blivit varse om en hel del förändringar som de inte såg komma. Först ställde man in den kommande säsongen av Let's Dance och därefter Talang. Senare meddelade de att vi blir utan den kommande säsongen av Wild Kids. Nu meddelar de att Biggest Loser Sverige 2024 ställs in. Men den här gången verkar de osäkra på om programmet kommer tillbaka överhuvudtaget.

TV4 pausar Biggest Loser – kan läggas ned för gott
Ingen Biggest Loser 2024 för tittarna. Foto: TV4.

TV4 ställer in Biggest Loser – kan läggas ned för gott

Såhär långt har TV4 alltså valt att ställa in fyra tittarfavoriter. När de valde att sätta den kommande vårsäsongen av Let's Dance på paus löd motiveringen av kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk som följande: 

– Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi. 

Tony Irving gick då ut och kallade pausen av Let's Dance för ett "vettigt beslut".

När det kommer till Biggest Loser som är det senaste programmet att ställas in verkar de inte alls lika inställda på att de kommer göra det omtaget som ska hjälpa programmet. Tvärtom är de osäkra på om det någonsin kommer tillbaka. 

– Det stämmer att vi inte har beställt någon ny säsong av Biggest loser till 2024. Det är ett program som har kommit och gått i TV4 även tidigare och vi vet inte i nuläget om eller när det kan bli aktuellt igen, säger TV4 i en kommentar till Expressen.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL