Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
TV4 stoppar Parlamentet – oklart om det kommer tillbaka

TV4 stoppar Parlamentet – oklart om det kommer tillbaka

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 september 2023

Producenten om beskedet

Det är en hänsynslös dag för TV4:s tittare. Nästa program kanalen stoppar är "Parlamentet", och likt "Karl Fredrik på Österlen" verkar det inte helt säkert att det kommer tillbaka.

Efter program som Let’s Dance, TalangBiggest Loser och Karl Fredrik på Österlen fortsätter TV4 att lägga ner sina program efter sammanslagningen med C More. Nu rapporterar Aftonbladet att det älskade humorprogrammet Parlamentet, som först hade premiär 1999, läggs på is. Om det kommer tillbaka återstår att se. I en kommentar ger TV4-producenten Johan Janrell-Aspnäs inga garantier för när eller om vi kommer att få se programmet tillbaka i rutan. 

TV4 stoppar Parlamentet – oklart om det kommer tillbaka
Foto: TV4.

TV4 stoppar Parlamentet – oklart om det kommer tillbaka

I går kväll kom beskedet att man stoppar Biggest Loser. Tidigare i dag gav man samma besked runt en ny säsong av Karl Fredrik på Österlen. Nu är det alltså långköraren Parlamentet som får syna kanalens lie. I ett meddelande till Aftonbladet skriver Johan Janrell-Aspnäs, producent för Parlamentet, att programmet inte kommer att släppas i år, men hintar om en eventuell comeback:

– I år pausade vi för att vi ville ta ett nytt grepp på programmet. Det kommer säkert tillbaka i tablån något annat år. Det är inte första gången.

Han adderar följande:

– Det är naturligt att pausa ibland och se över vad vi kan göra för att modernisera progammet. Parlamentet är ett starkt format, men även starka format måste vara ödmjuka för att tiderna förändras. Om man är rädd om en titel måste den in på service efter ett visst antal mil.

"Parlamentet" har tidigare varit pausat i perioden 2012-2013.

NÄSTA ARTIKEL