Gustafsson stöttar TV4:s paus av Karl Fredrik på Österlen

Gustafsson stöttar TV4:s paus av Karl Fredrik på Österlen

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
08 september 2023 kl. 10:03

Hyser inga agg mot kanalen

Nu kan vi meddela att det femte programmet av TV4 att pausas är "Karl Fredrik på Österlen". I ett uttalande säger programledaren Karl Fredrik Gustafsson att en paus kan vara bra.

I går möttes vi av beskedet om att Biggest Loser sätts på paus hos TV4 tills vidare. Nu meddelar kanalen att de även dumpar Karl Fredrik på Österlen som rullat över flera säsonger. När programledaren Karl Fredrik Gustafsson kommenterar beslutet riktar han ingen kritik mot TV4, utan ser poänger med att programmet pausas. Detta trots goda de tittarsiffrorna som man haft.

Gustafsson stöttar TV4:s paus av Karl Fredrik på Österlen
Foto: TV4.

Gustafsson stöttar TV4:s paus av Karl Fredrik på Österlen

I den senaste säsongen av det populära programmet på TV4 följer vi med Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén när de renoverar sitt nya fritidsställe. Avsnitten fylls med olika projekt, med allt från träd som ska fällas till tomathus som ska byggas. Precis som man gjort med flera av sina omtyckta produktioner, väljer kanalen att pausa även Karl Fredrik på Österlen.  

 – TV4 har valt att pausa programmet, säger Karl Fredrik Gustafsson till tidningen Ystads Allehanda

Medan Linda Lindorff uttryckte stor sorg över att man pausar Wild Kids, verkar Karl Fredrik lugnare över att man pausar hans program, som han menar är tänkt att återuppta efter en säsongs vila. Karl Fredrik tror till och med att att det är nyttigt för Österlen att programmet får ett avbrott, så att det inte blir överexponerat. 

Vidare vill Karl Fredrik försäkra tittarna om att det inte råder någon konflikt mellan honom och TV4:

– Vi har alltid varit överens om villkoren, jag har fått schysta villkor hela tiden, säger han.

Att TV4 pausar flera av sina program uppges vara del av ett besparingsprogram. Likaså menar de att man vill se över flera av sina program för att kunna förbättra dem. Hittills har "Let's Dance", "Talang", Wild Kids", "Biggest Loser" och nu "Karl Fredrik på Österlen" fått sina kommande säsonger inställda.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL