EXTRA: TV4 skrotar profiler i Nyhetsmorgon – de tvingas lämna kanalen

TV4 fortsätter sparka personal – Nyhetsmorgon och Efter fem påverkas

Axel Diedrichs
25 oktober 2023 kl. 09:10

Fler negativa effekter av kanalens sparpaket

TV4 har haft nytt möte om sitt sparpaket. Enligt Aftonbladet påverkas både "Nyhetsmorgon" och "Efter fem" av att man behöver skära ned på kostnader.

Tidigare i morse kunde vi rapportera att Lotta på Liseberg läggs ned efter tjugo år. Det beslutet verkar dock ha varit Lotta Engbergs egna. Men för TV4:s trogna tittare fortsätter det likväl att se tungt ut. Aftonbladet rapporterar att TV4 nu haft sitt uppföljningsmöte om det sparpaket som vi blev upplysta om i somras, och som ledde till att man stoppade flera favoritprogram. Den här gången rör det sig framför allt om vad som kommer att ske på kanalens nyhetsavdelning.

TV4 fortsätter sparka personal – Nyhetsmorgon och Efter fem påverkas
Foto: TV4.

TV4 fortsätter sparka personal – Nyhetsmorgon och Efter fem påverkas

Med program som Biggest LoserLet's DanceTalang och Parlamentet stoppade har många av TV4:s tittare förlorat det som annars varit givna inslag i vardagen. Anledningen att de skrotar program grundar sig i sjunkande siffror och en ekonomisk ekvation som inte går ihop. Med nya format och justeringar i tablån vill man hitta nya vägar framåt. 

Den 24 augusti gick man ut med att hundra tjänster försvinner från TV4. Nu fortsätter kanalen att skörda personal, och bland de program som påverkas finns både Nyhetsmorgon och Efter fem. Enligt dagens uppgifter från Aftonbladet kommer Efter fem att behöva dra in på sin budget genom att minska personalen och ta in fler gäster.

När det kommer till Nyhetsmorgon menar man att flera i personalen får ändrade uppgifter – detta utan att berätta vilka som drabbas. Man har tidigare fått flytta på profiler som "Naprapat-Jonas" och Mikaela Laurén

Vidare ska TV4:s nyhetssändningar på kvällarna, klockan 19:00 och 22:00, att påverkas av att man drar ned på personal. Aftonbladet berättar att kanalens nyhetschef Fredrick Malmberg sagt att det blir omöjligt för alla att vara kvar vid höstens slut. Tidningen menar att de även kommer att spara in på saker som frukost till gäster och personal samt taxiresor. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om konsekvenserna av TV4:s besparingsprogram.

NÄSTA ARTIKEL