Måns Zelmerlöw & Charlotte Perrelli gästar Lotta på Liseberg 2023 – alla artister

Lotta Engberg går emot sig själv – lägger ned Lotta på Liseberg

Axel Diedrichs
25 oktober 2023 kl. 09:10

Programmet slutar med jubileumssäsongen

Efter 20 år av "Lotta på Liseberg" bestämmer sig nu Lotta Engberg för att kliva ned från scenen på Liseberg. Detta bekräftas av hon själv och TV4.

Lotta på Liseberg har länge varit ett av de svenska TV-tittarnas favoritprogram på somrarna. Nu har vi dock sett programledaren Lotta Engberg stå genom regn och solsken, och sjunga med i allsångsfesten för sista gången.

En av TV4:s exekutive producenter, Jonathan Nordin, bekräftar nyheten som säkerligen kommer att chockera många.

– Lotta Engberg har efter 20 år av Lotta på Liseberg (15 år i TV4) bestämt sig för att årets säsong var den sista från Liseberg, säger han till TV4 Nyheterna. Vidare berättar han att de kommer sakna Lotta men att de ser fram emot att se henne fortsätta leda Bingolotto

Lotta Engberg går emot sig själv – lägger ned Lotta på Liseberg
Lotta Engberg med Bingolotto-kollegan Daniel Norberg. Foto: TV4.

Lotta Engberg går emot sitt förra uttalande

När Lotta Engberg pratade med Aftonbladet i juni inför säsongen diskuterade hon sin framtid och hur länge hon ser sig själv göra Lotta på Liseberg. Hon gav då det lugnande beskedet att hon fortsätter så länge det kommer folk, samt så länge hon tycker det är kul. Att stå inför fullsatt publik och sjunga sånger med svenska folket och flera av landets största artister är knappast vi tror att den sångglade programledaren tycker blivit tråkigt. 

Mycket riktigt handlar det om att ta igen förlorad tid med familjen. I ett uttalande via TV4 säger Lotta Engberg att hon är "oerhört tacksam över de här åren" men att hon nu ser fram emot att spendera tid med barnbarnen. 

Vidare berättar TV4 att de för dialog med Liseberg om att hitta en ny sommarunderhållning.

Lotta och de andra i produktionen kämpade tappert under sina somrar på Liseberg. De ställde aldrig in ett enda program på grund av dåligt väder.

NÄSTA ARTIKEL