EXTRA: TV4 skrotar profiler i Nyhetsmorgon – de tvingas lämna kanalen

EXTRA: TV4 sparkar profiler i Nyhetsmorgon – de tvingas lämna kanalen

Axel Diedrichs
Uppdaterad 25 augusti 2023 kl. 06:19 | Publicerad 24 augusti 2023 kl. 11:57

"Såklart jättetrist"

I dag nås vi av nyheten om att TV4 tvingar bort flera av sina profiler i "Nyhetsmorgon". Bland de drabbade finns Shirin Djavidi, Mikaela Laurén och Naprapat-Jonas.

Nyhetsmorgon är ett av de mest givna inslagen i svenskens vardag, men framöver kommer det att se annorlunda ut. Aftonbladet avslöjar i dag att TV4 tvingar bort flera av de profiler som tittarna är vana vid att se i programmet. Det hela ska vara en del av kanalens sparpaket som det kom uppgifter om i onsdags ska ta bort ett 40-tal tjänster. Träningsprofilen Shirin Djavidi, som är en av de drabbade, berättar för tidningen att beslutet känns jättetråkigt: 

– Det verkar lite stökigt där just nu, och de har ett sparpaket och drar ner på lite allt möjligt, och därmed även min medverkan. Det känns ju såklart jättetrist, säger Shirin som trodde att hon skulle få vara kvar på Nyhetsmorgon då hon fått mer att göra där sedan de utökade speltiden med två extra timmar om dagen. 

EXTRA: TV4 skrotar profiler i Nyhetsmorgon – de tvingas lämna kanalen
Foto: TV4.

EXTRA: TV4 sparkar profiler i Nyhetsmorgon – de tvingas lämna kanalen

Ytterligare hälsoprofiler som TV4 väljer att skrota är den tidigare boxaren Mikaela Laurén och naprapaten Jonas Paradian, även känd som "Naprapat-Jonas". För hans del kom det inte som en större överraskning att han tvingas lämna kanalen, detta trots att han varit där i flera års tid. Så här säger han om det beslut TV4 nu fattar: 

– Efter mitt sista pass i somras frågade jag hur det såg ut till hösten och om vi skulle boka upp något. Då fick jag till svar att de nog skulle ändra lite i programmet och att de inte visste än. 

Vidare berättar han att de inte hörde av sig och att han sedan dess har tänkt att det inte skulle bli någon fortsättning för hans del. 

– Det känns jättetråkigt att inte få fortsätta. Jag hade ändå hoppats på att det skulle bli något i höst, säger Jonas Paradian till Aftonbladet. Han verkar dock inte bitter då han har andra planer för framtiden.

Ifall fler välbekanta ansikten tvingas lämna "Nyhetsmorgon" längre inom kort finns det inga uppgifter om.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL