Lasse Berghagens program ställs in – dottern varnar för det värsta

TV-tips för helgen – höjdpunkterna du inte vill missa!

Eric Diedrichs
07 oktober 2023 kl. 16:10

Filmtopp lyfter fram det bästa på TV-fronten

Vad finns det egentligen att prioritera i en smockad TV-värld? Filmtopp lusläser tabloiden och skummar streamingtjänsternas utbud – här är våra rekommendationer.

Mycket händer på TV-fronten och allt är inte positivt. Den senaste tiden har vi kunnat skriva alldeles för många artiklar om nedskärningar, sparpaket och skrotade program. TV4 har varit i blåsväder för att fimpa flera publikfavoriter, likaså gick SVT nyss ut med att de måste spara in 400 miljoner kronor. Och detta samma år som Viaplay står för det största börsraset på Stockholmsbörsen på den här sidan av millennieskiftet. Dessutom, så sent som i går kunde Filmtopp rapportera att var tredje svensk säger upp sina streamingtjänster.

Men det finns fortfarande mycket bra material där ute att ta del av. Därför passar vi nu på att lusläsa TV-tabloiden och sålla streamingtjänsternas utbud för att kunna ta fram våra TV-tips för helgen.

TV-tips för helgen – höjdpunkterna du inte vill missa!

TV-tips för helgen
Lasse Berghagen blir milt sagt förvånad när Robert Gustafsson överraskar som "Greger". Foto: TV4. Bilden är ett kollage.

När det kommer till linjär-TV är den stora händelsen så klart att TV4 sänder Lasse Berghagens avsnitt av Vilket liv!, som har varit uppskjutet sedan starten av september på grund av den folkkäre artistens hälsa. På Instagram skriver dottern Malin att hon hoppas att han kommer att må bra av att se sändningen nu när han ligger på IVA. I programmet bjuds det också en underhållande och väldigt kärleksfull hyllning till artisten av Robert Gustafsson. Programmet sänds i morgon, söndag, klockan 20:00.

Andra populära program värda att spana ni är: Jeopardy! (Kanal 5, lördag, 19:10), Förrädarna (TV4, lördag, 20:00) och Bäst när det gäller (SVT1, söndag, 10:45).

Woody Harrelson i Triangle of Sadness
Woody Harrelson spelar marxistisk kapten på lyxskuta i "Triangle of Sadness". Foto: SF Studios.

Missa inte Ruben Östlunds Oscarsfilm eller spännande Taelgia

När det kommer till att visa film har SVT glänst rejält de senaste åren, inte minst på SVT Play. När det kommer till linjär-TV finns det även där några guldkorn. I kväll klockan 22:05 kan kvällstittarna ta del av Ruben Östlund trefaldigt Oscarsnominerade satir Triangle of Sadness (2022), som fick högt betyg av oss på Filmtopp. Därefter, med start 00:30, kan de som inte får nog av den Östlundska ångesten se hans debutlångfilm Gitarrmongot (2004). Värt att spana in är även Mikael Håfströms Quick (2019), som sänds i natt kl. 00:10.

Håll dig uppdaterad om TV-världens höjdpunkter på Filmtopp.se.

NÄSTA ARTIKEL