Tv-serien Bradley Cooper hatade att han var med i: ”Vill fan ta livet av mig”

Tv-serien Bradley Cooper hatade att han var med i: ”Vill fan ta livet av mig”

Sofie Landgren
25 juni 2024 kl. 14:00

Rollen han hatar mest

Bradley Cooper blev så pass frustrerad över sin minskande betydelse i JJ Abrams serie att han begärde att både han och hans karaktär skulle skrivas ut ur serien helt.

Bradley Cooper om rollen han hatar mest
Foto: abc / Warner Bros.

Tv-serien Bradley Cooper hatade att han var med i

Många skådespelare är evigt tacksamma för den första stora rollen som gav dem språngbrädan in i Hollywood, men stjärnan Bradley Cooper känner raka motsatsen över vad som är klassat som den viktigaste mainstream-rollen i hans karriär. Nuförtiden har stjärnan fria tyglar att välja och vraka vilka projekt han kan tänkas ta sig an, och som skådespelare och filmskapare har han hela 12 Oscarsnomineringar i ryggen. Men, för mer än två decennier sedan var han bara en helt vanlig skådespelare som försökte slå sig fram för att få ett erkännande i branschen.

Han gjorde sin debut i ett avsnitt av Sex and the City år 1999, och hans första återkommande roll slutade i katastrof när serien The Street Drogs skrotades efter bra 12 avsnitt. Samma år gjorde han sin långfilmsdebut i Wet Hot American Summer, men det var rollen som Will Tippin i J.J. Abrams spionserie Alias som blev hans första viktiga roll i en så pass stor och prestigefylld serie.

Och det är en roll som han hatar.

Bradley Cooper
Foto: Nordisk Film / abc.

”Nu vill jag fan ta livet av mig”

Den första säsongen av Alias (2001) hade i snitt nästan tio miljoner tittare när den kom, och Jennifer Garner vann bland annat en Golden Globe för sin insats som Sydney Bristow. Bradley Coopers roll Will är Sydneys bästa vän och ett potentiellt kärleksintresse. Och trots att det på papper ser ut som att rollen skulle kunna vara en stor del av seriens handling så är hans karaktär inte särskilt involverad. Karaktären hade så pass liten plats i serien att det inte var många dagar som han behövde dyka upp under inspelning. Något som fortsatte in i den andra säsongen. Det hela slutade med att han fick nog och bad om att bli utskriven ur serien.

I premiären av säsong tre avslöjas det att Tippin har placerats i vittnesskydd, ett enkelt sätt att förklara Bradleys frånvaro. I en tidigare intervju med GQ berättar han att han blev så frustrerad över sin minskande betydelse i Alias ​​att han begärde att han och hans karaktär skulle skrivas ut ur serien.

– Jag skulle först bara jobba tre dagar i veckan, och sedan i den andra säsongen, då blev jag ännu mer satt åt sidan. Jag kände bara snark. Och efter nästa sak, du vet, då kände jag som "nu vill jag fan ta livet av mig", men ja, de hade säkert sparkat mig ändå, säger Bradley Cooper under intervjun.

"Alias" ​​pågick i fem säsonger, och av en slump hade det första avsnittet på den sista säsongen premiär bara två månader efter att Bradley Cooper fått sitt stora genombrott på vita duken i en fantastiskt rolig scen i succékomedin Wedding Crashers (2005).

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL