Jennifer Garner avskydde hennes superhjältefilm Elektra

Jennifer Garner hatar sin superhjältefilm Elektra: "Väldigt synd"

Filmtopp
08 juli 2023 kl. 13:42

Nu får hon chans att revanschera sig

Nu vet vi att Jennifer Garner kommer tillbaka för att spela Elektra i "Deadpool 3". Det blir chans på revansch för skådespelaren som hatar karaktärens solofilm från 2003 hon själv hade huvudrollen i.

Marvelfilmerna tenderar att bli stora succéer, om inte inte annat säkra kassakor. Men under starten på superhjälteuniversumets cinematiska satsning svajade det desto mer – filmer som HulkenDaredevil och Elektra blev alla kritiserade när de kom. Vad gäller den sistnämnda höll personen i dräkten, Jennifer Garner, med de som tyckte att filmen var usel. Nu när det står klart att hon ska spela karaktären i Deadpool 3 får hon ny chans.

Jennifer Garner hatar sin superhjältefilm Elektra: "Väldigt synd"
Jennifer Garner som Elektra. Foto: 20th Century Fox.

Jennifer Garner ringde för att berätta att hon hatar sin superhjältefilm Elektra

Elektra är en spinoff på Daredevil med Ben Affleck från 2003, och släpptes på bio 2005. Den drog då in blygsamma 57 miljoner dollar i biljettförsäljning, vilket knappt täckte upp summan som den kostade att göra. Filmen misslyckades inte bara med att tillfredsställa den breda massan, utan även kritikerna som sågade den vid fotknölarna. I dag har Elektra betyget 4.7/10 på IMDb och ett internationellt kritikersnitt på 34/100. Det gör filmen till en av Marvels lägst rankade från 00-talet och framåt.

Många kritiker dissade filmens manus som de menade var slappt och saknade karaktärsutveckling. Filmens stjärna Jennifer Garner hade även hon problem med Elektra, som gjorde att hon efteråt fick svårt att nå de riktigt höga topparna i karriären. Enligt skådespelaren Michael Vartan som hon dejtade vid tidpunkten, ringde hon upp honom och sa att hon hatade filmen, men att hon var tvungen att göra den på grund av att hon medverkade i Daredevil. Han menar att det ingick i hennes kontrakt att göra båda filmerna.

I en intervju med The Hollywood Reporter som fått ny spridning i och med Elektras medverkan i Deadpool 3 berättar Garner att hon önskar att karaktären hade fått samma behandling som Marvelfilmerna får i dag:

– Det är ärligt talat väldigt synd, för när Kevin Feige (Marvelfilmernas överhuvud) tog över blev allting mycket bättre. Skrivandet, riktningen, humorn i berättelserna... jag fick aldrig den upplevelsen. 

Filmen har inte fått ett högre anseende med tiden, utan brukar fortfarande nämnas som en av de sämsta superhjältefilmerna någonsin. Men nu får Jennifer Garner som sagt en möjlighet att ge sig själv och Elektra upprättelse. 

Här streamar du Elektra

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL