Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tom Hanks som Geppetto i nya Pinocchio

Tom Hanks som Geppetto i nya Pinocchio

Kristian Andersson | Nyhet
07 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
07 augusti 2020

Tom Hanks förhandlar om rollen som Geppetto i Disneys kommande Pinocchio.

Flerfaldige Oscarsvinnaren Tom Hanks är tilltänkt som Geppetto i Disneys nyinspelning av "Pinocchio" – parterna förhandlar i nuläget med varandra.

Tom Hanks i Saving Mr. Banks
Tom Hanks som Walt Disney i Saving Mr. Banks (2013). Foto: Walt Disney Studios.

En nyinspelning av klassiska "Pinocchio" är på väg och filmen ser ut att ha hittat sin Geppetto. En av Hollywoods främsta profiler, Tom Hanks, ska i nuläget befinna sig i förhandlingar med Disney om att få spela rollen.

Enligt Deadline så ska Tom Hanks ha läst manuset till den kommande filmen och därefter hört av sig till regissören Robert Zemeckis, för att visa sitt intresse för rollen. Om förhandlingarna skulle gå i lås så blir det inte första gången som Hanks och Zemeckis arbetar tillsammans. Duon har tidigare samarbetat på succéer som Forrest Gump (1994) och Cast Away (2000).

Den klassiska berättelsen om Pinocchio har sina rötter i Carlo Collodis saga från 1883. 1940 släppte Disney sin animerade film om dockan som kommer till liv, och efter live-action-inspelningar av bland annat Lejonkungen, Aladdin och kommande Mulan så står nu även Pinocchio på tur.

Deadline skriver att förhandlingarna befinner sig i ett tidigt skede, men att Hanks ska ha varit tilltänkt som Geppetto i flera års tid. De skriver också att båda parter är måna om att det ska bli av.

Manuset till filmen skrivs av Simon Farnaby, Chris Weitz och Zemeckis.

Besök Filmtopps sida för Disney+ för att läsa fler Disney-nyheter och få det senaste om filmjättens streamingplattform.

 

NÄSTA ARTIKEL