Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mulan får sin premiär på Disney+

Mulan får sin premiär på Disney+

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 augusti 2020

Den efterlängtade filmen kommer till Disney Plus i september.

Efter att ha skjutit upp premiären för “Mulan” flera gånger så släpps Mulan i Sverige på Disney+ den 4 december.

Premiären för Mulan närmar sig.
Foto: Walt Disney Studios

Den rådande pandemin har satt käppar i hjulen för premiärerna av en rad storfilmer. I ovissheten har releasen av “Mulan” fått skjutas upp flertalet gånger, men i september kringgick Disney problemet genom att flytta premiären till sin streamingplattform, Disney+ I USA. Då för 300 kronor extra utöver abonnemanget. 

UPPDATERING: Mulan får premiär i Sverige den 4 december 2020 på Disney+. Filmen ingår i abonnemanget. Läs vår recension av filmen här

Mulan får sin efterlängtade premiär den 4 september, men det blir inte på biograferna som tidigare planerat. Variety rapporterar att filmen kommer att släppas exklusivt på streamingtjänsten Disney+ och att det kommer kosta 29,99 $ för den som vill få "premiärtillgång" till filmen.

Med den relativt höga prislappen hoppas Disney sannolikt på att kunna väga upp för de missade intäkterna som en biopremiär hade inneburit. Disneys vd, Bob Chapek, ser också den digitala premiären som en möjlighet att locka nya prenumeranter till Disney+. Chapek betonar dock att den här typen av digital betalpremiär är ett undantag, och inte modell som de avser att använda sig av i fortsättningen.

Disney meddelar också att filmen kommer att komma till biografer på de marknader som ännu inte har tillgång till streamingtjänsten. Disney+ lanseras i Sverige den 15 september, alltså 11 dagar efter den digitala premiären. 

Någon ytterligare information om huruvida filmen kommer att finnas tillgänglig för den svenska publiken i samband med lanseringen, eller om vi får vänta på en biopremiär, framgår inte.

Se trailern till "Mulan" här:

Disney+ har på bara nio månader lyckats locka till sig hela 60,5 miljoner användare, och ytterligare lär det bli i samband med lanseringen i Sverige 15 september. Samma datum kommer tjänsten även till resten av Norden, samt Belgien, Portugal och Luxemburg.

NÄSTA ARTIKEL