Fem bra ”Alien-invasion” filmer

Tips: Se Tom Cruise och Emily Blunt på tv i en adrenalinfylld tidsloop

Johan Samuelsson Krantz
28 februari 2024 kl. 06:02

Missa inte den kritikerrosade Edge of Tomorrow – mänsklighetens sista försvarslinje

Följ med på en resa genom tid och krig där hjältar står emot överväldigande fiender och kämpar för mänsklighetens överlevnad.

I kväll visas "Edge of Tomorrow" (2014) på tv. Filmen är regisserad av Doug Liman (The Bourne Identity). I huvudrollerna ser vi Tom Cruise och Emily Blunt. Originaltiteln på filmen var "All You Need Is Kill", vilket är löst baserad på den japanska romanen med samma namn av Hiroshi Sakurazaka. Filmen fick också namnet "Live Die Repeat" i vissa marknadsföringssammanhang, vilket är en tydlig beskrivning av huvudkaraktärens upplevelse.

Trots att den inte blev en megahit vid premiären, har filmen fått ett kultfölje och anses av många vara en av de bästa science fiction-filmerna från 2010-talet.

Tips: Se Tom Cruise och Emily Blunt på tv i en adrenalinfylld tidsloop
Foto: Twentieth Century Fox.

Sci-fi-actionfilmen Edge of Tomorrow – på tv i kväll

"Edge of Tomorrow" utspelar sig i en framtid där en utomjordisk ras, känd som "Mimics", har invaderat jorden och ockuperat stora delar av Europa. Huvudkaraktären, Major William Cage (Cruise), är en public relations-officer med begränsad stridsvana, som oväntat tvingas delta i en landningsoperation mot Mimics. Men han hamnar snart i en tidsloop där han upprepar samma dag om och om igen.

Under stridens gång möter Cage Sergeant Rita Vrataski (Blunt), en legendarisk krigare som tidigare besegrat Mimics i slaget vid Verdun. Vrataski inser att Cage delar hennes förmåga att återuppleva samma dag och att han är nyckeln till att besegra Mimics.

Ta möjligheten och kolla på denna moderna sci-fi klassiker i kväll på kanal 9 kl. 22.00.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL