Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tom Cruise kan bli första civilisten i rymden

Tom Cruise kan bli första civilisten i rymden

Kristian Andersson | Nyhet
12 oktober 2022
Kristian Andersson | Nyhet
12 oktober 2022

Är det så här man blir en superstjärna på riktigt?

Om allt går vägen kommer skådespelaren Tom Cruise att bli den första civilpersonen som någonsin reser ut i rymden. Detta för att spela in en ny film.

Megastjärnan Tom Cruise har nyligen flugit genom land och rike under inspelningen av Top Gun: Maverick. Med sitt nya filmprojekt spänner ska vingarna ta honom hela vägen ut i rymden. Om produktionen genomförs som den är tänkt kommer Tom Cruise bli den första civilisten någonsin att stryka ett sådant äventyr från sin bucket list.

Tom Cruise kan bli första civilisten i rymden
Tom Cruise i "Top Gun: Maverick". Foto: Paramount Pictures.

I en intervju med BBC berättar VD:n för Universal Pictures, Donna Langley, att den nästa Tom Cruise-film kommer att ha en budget på 200 miljoner dollar, och till viss del utspela sig i rymden och på ISS (International Space Station).

– Tom Cruise kommer att ta oss ut i rymden är tanken, ett fantastiskt projekt. Vi jobbar just nu på filmen tillsammans med Tom som troligen blir den första civilisten i rymden, säger Langley.

Regissören Doug Liman och produktionen jobbar nu med NASA och Elon Musks företag SpaceX för att se till att filmen går från manus till verklighet. Samtidigt som Tom Cruise skulle bli den första civilisten att bege sig ut i rymden skulle även Universal bli det första stora produktionsbolaget att lyckas med samma bedrift. 

Den kommande går just nu under arbetstiteln "Untitled Tom Cruise/SpaceX Project"När den ha premiär är ännu inte känt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL