Recension: The Whale (2023)

TIPS: Brendan Frasers hyllade film finns nu att streama

Emil Oscar Rasmussen
02 november 2023 kl. 17:11

The Whale har hittat till Prime Video

Darren Aronofsky-regisserade "The Whale" gav Brendan Faser en Oscar i kategorin Bästa manliga huvudroll. Nu kan du streama filmen på Prime Video.

Tips: The Whale med finns nu på Prime Video

The Whale är det Darren Aronofsky-regisserade dramat som gjorde stor succé under 2022 och tidigare i år – inte minst på grund av Brendan Frasers insats i huvudrollen.

Filmen handlar om engelskläraren Charlie (Fraser) som lider av extrem övervikt. Han känner att tiden inte längre är på hans sida och bestämmer sig för att göra ett sista försöka att åter knyta an till den dotter han har en ytterst begränsad relation med. Såväl ett skarpt intellekt som ett hjärta överfyllt av förtryckta känslor vägleder honom på resan mot försoning med dottern.

Charlies dotter spelas av Stranger Things-stjärnan Sadie Sink.

The Whale har funnits tillgänglig digitalt på video-on-demand sedan en tid tillbaka, men har sedan i går, den 1 november, också hittat till Prime Videos utbud av filmer. The Whale finns med andra ord nu att streama för alla som abonnerar på streamingtjänsten.

TIPS: Brendan Frasers hyllade film finns nu att streama
Foto: Nordisk Film.

Hyllat drama som gav Brendan Fraser en Oscarsstatyett

The Whale är hyllades av många när filmen kom, men den övertygade långtifrån alla kritiker. Något de däremot var rörande överens om var hur lysande Brendan Fraser presterade i huvudrollen som Charlie.

Fraser slog igenom med dunder och brak under 90-talets andra halva, men har under långa perioder av 2000-talet lyst med sin frånvaro – åtminstone från de riktigt stora produktionerna. Men The Whale blev en sällan skådad comeback som resulterade i en Oscarsvinst i kategorin för bästa manliga huvudroll. The Whale vann även en Oscar för bästa smink/hår.

Sedan framgången med Aronofskys film ser Fraser ut att ha mycket spännande framför sig, och han är just nu aktuell med Martin Scorseses Killers of the Flower Moon.

"The Whale" finns nu att streama på Prime Video.

NÄSTA ARTIKEL