Recension: The Whale (2023)

Brendan Fraser efter Oscarsvinsten: "Jag kastades en kreativ livlina"

Filmtopp
13 mars 2023 kl. 08:03

Comebacken fullbordades med det tyngsta priset

Brendan Fraser vann årets Oscars för Bästa manliga huvudroll, och tog tillfället att tacka regissören Darren Aronofsky för att "kastat honom en kreativ livlina".

Inför nattens Oscarsgalan var det stor hajp inför priset för Bästa manliga huvudroll, som målades upp som en oerhört tajt kamp mellan Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Austin Butler (Elvis) och Brendan Fraser för The Whale. Priset landade till slut hos den sistnämnda av dem, som med filmen gjorde sin stora comeback i Hollywoods rampljus efter flera år i skuggan.

I The Whale spelar Brendan Fraser en svårt överviktig man vid namn Charlie som försöker återförenas med sin dotter. Efter Oscarsvinsten var Fraser snabb på att tacka filmens regissör Darren Aronofsky i sitt tal:

– Jag tackar akademin för detta, och studio A24 för att ha gjort en så vågad film. Jag är tacksam till Darren Aronofsky för att ha kastat mig en kreativ livlina och dra mig ombord på skeppet The Whale

Brendan Fraser efter Oscarsvinsten: "Jag kastades en kreativ livlina"
Foto: A24.

 

Fortsättningsvis hyllade han resten av produktionen och gav sin motspelare i filmen Hong Chau, som även hon var Oscarsnominerad, ett särskilt omnämnande: 

– Bara valar kan simma på djupet av Hong Chaus talang.

Utöver Frasers vinst skulle The Whale även vinna pris för Bästa smink och hårstyling.

Här tar du del av hela Brendan Frasers tacktal efter Oscarsvinsten:

För dig som vill se "The Whale" finns den ännu inte att se genom streaming, istället går den nu på svenska biograder. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL