Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Flash

The Flash-stjärnan sågar DC och Marvel: "Som att leka med actionfigurer"

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 juni 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 juni 2023

Skådespelaren är inte helt nöjd med sin medverkan i The Flash

I nya "The Flash" repriserar Michael Shannon sin roll som General Zod, men han är inte helt nöjd med sin medverkan – främst på grund av superhjältegenrens numera ständiga omfamnande av multiverse-trenden. Shannon säger att det inte var en tillfredsställande upplevelse att medverka i "The Flash" och jämför multiverse-handlingar vid någon som leker med actionfigurer.

Michael Shannon har en lång och imponerande karriär med många spännande roller och filmer på sin meritlista. I dagens superhjältecentrerade filmindustri är han sannolikt allra mest känd för sin roll som General Zod – en roll han tog sig an för första gången i Man of Steel (2013) och spelade igen i Batman v Superman: Dawn of Justice (2016).

Inför The Flash (2023) blev han – till sin förvåning – återigen tillfrågad att spela rollen som Zod. Eller åtminstone en version av karaktären från ett parallellt universum. The Flash är nämligen nästa superhjältefilm i ledet som kastar sig in i ett multiversum av obegränsade möjligheter och på så sätt ställde dörren på glänt åt att återintroducera Shannons karaktär.

I en intervju med Collider erkänner Shannon att han var aningen överraskad när möjligheten dök upp och att han inte är helt tillfredsställd med sin upplevelse av filmen.

The Flash-stjärnan sågar DC och Marvel: "Som att leka med actionfigurer"
Foto: Warner Bros.

The Flash-skådespelaren sågar superhjältefilmerna: "Som att leka med actionfigurer"

De senaste åren har var och varannan superhjältefilm, inte minst på Marvel-sidan av kriget, omfamnat konceptet av att låta sina karaktärer verka i ett multiverse. I DC-rullen The Flash är det dags igen. Barry "The Flash" Allen (Ezra Miller) reser i filmen tillbaka i tiden, vilket gör att han fastnar i ett universum där hotet från Zod är större än någonsin tidigare.

Även om The Flash har lovordats en hel del inför premiären är Michael Shannon inte helt nöjd med filmen och möjligheten att spela en version av Zod.

– Jag ska inte ljuga. Det var inte helt tillfredsställande för mig som skådespelare. Dessa multiverse-filmer är som om någon leker med actionfigurer, säger Michael Shannon till Collider.

Han tycker också att konceptet kommer på bekostnad av karaktärerna:

– Det blir inte riktigt samma situation av djupgående karaktärsstudie som jag uppriktigt tycker att Man of Steel var. Jag bryr mig inte ens om folk tycker det är galet eller inte. Jag tyckte verkligen att Man of Steel faktiskt var en ganska sofistikerad berättelse. Det tycker jag att The Flash är också, men det är inte Zods berättelse. Jag är i grund och botten där för att sätta upp ett hinder.

"The Flash" har svensk biopremiär den 14 juni.

NÄSTA ARTIKEL