Västra Gymnasiet säsong 2 – kommer SVT-serien att fortsätta?

Västra Gymnasiet säsong 2 – kommer SVT-serien att fortsätta?

  • SVT Play
Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad 06 mars 2024 kl. 15:03 | Publicerad 05 mars 2024 kl. 16:03

Väntan på nästa kapitel fortsätter

"Västra gymnasiet" navigerar genom tonårslivets intriger. Väntar en möjlig ny säsong i skuggorna? Filmtopp reder ut chanserna för en "Västra gymnasiet" säsong 2.

Västra gymnasiet är en svensk ungdomsserie som hade premiär i höstas, baserad på den norska serien VGS. Västra gymnasiet har sin förlaga i serien Klassen som följer livet på en högstadieskola och handlar om elevernas vardagsliv, relationer och utmaningar.

Denna serien utforskar istället tonåringars liv och intriger på gymnasiet. Serien följer huvudkaraktärerna Alba (Ainhoa Oviedo-Silva), Elias (Gustav Rooth), Linus (Vilhelm Nyhlén-Nordvall) och M (Selma Tångefjord Ryme) när de navigerar genom sin första år på gymnasiet. Med fest och status som nyckel till framgång, tvingas de överväga hur långt de är villiga att gå för att bli accepterade i den innersta kretsen. 

Men, kan vi vänta oss en ny säsong av denna ungdoms-serie?

Foto: SVT.

Det finns motiv till en säsong 2 av Västra gymnasiet

Det finns ingen officiell information att tillgå som hintar om att någon ny säsong är i planeringsarbete, men det ska sägas att serier med låga produktionskostnader och en tydlig målgrupp kan vara mycket attraktiva för streamingplattformar eftersom de har potential att generera höga tittarsiffror till relativt låga kostnader. Västra gymnasiet är precis en sådan serie, och med tanke på hur många avsnitt som har producerats av föregångaren Klassen, finns det all anledning att hoppas på en säsong 2 i det här fallet.

Så visst finns det incitament till en ny säsong – det handlar bara om att beslutet ska genomföras. Om/när detta inträffar så är Filmtopp beredd att informera direkt. "Västra gymnasiet" ser du på SVT Play.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL