Tunna blå linjen

Tunna blå linjen säsong 3 – SVT svarar

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 08 november 2022 kl. 06:11 | Publicerad 04 november 2022 kl. 21:11

Kommer poliserna tillbaka för en tredje runda?

Serien om polisens arbete i Malmö har tagit hela Sverige med storm. Vi kollar närmare på om "Tunna blå linjen" säsong 3 blir verklighet eller inte.

När den första säsongen av Tunna blå linjen släpptes förra året blev den en omedelbar succé. Cilla Jackerts realistiska dramaserie om en grupp poliser i Malmö fick svenska folket på fall och satte raketfart på skådespelarna Amanda Janssons och Oscar Töringers karriärer. I år syns exempelvis Jansson i C Mores spänningsdrama Nattryttarna, som fick högt betyg här på Filmtopp, och Töringe i Comedy Queen, Tack för senast! och UFO Sweden. De syns också i den andra säsongen av Tunna blå linjen, som precis har nått sitt slut.

Oscar Töringe
Oscar Töringe i "Tunna blå linjen". Foto: SVT.

Oscar Töringer nöjd med förra säsongen

När Filmtopp pratade med Oscar Töringe inför premiären berättade han om känslorna för att följa upp den första säsongen:

– Man litar på hantverket. Visst, vi kanske kommer att få en del ljumma recensioner här och var och jag kan tycka att det är fint att det är en vattendelare i vissa läger. Ambitionsnivån i allt har varit väldigt hög från första dagen till den sista och det låter kanske kaxigt, men jag är inte orolig för att man ska bli besviken om man gillade den första säsongen, säger Oscar.

Det hade han också helt rätt i – även Tunna blå linjen säsong 2 har fått ett starkt positivt mottagande och nu väntar publiken med spänning på en tredje säsong som kan bringa ytterligare klarhet i Sara och Magnus förhållande. Men frågan är om det blir någon fortsättning.

Tunna blå linjen säsong 3
Foto: SVT.

Framtiden ser ljus ut för Tunna blå linjen säsong 3

Än så länge har inte SVT gått ut med en officiell bekräftelse för att det blir någon fortsättning, samtidigt ska vi vara medvetna om att den här typen av bekräftelser sällan kommer tidigare än några månader efter en säsongsfinal. Samtidigt finns det mycket som indikerar på att en tredje säsong är på gång.

Mer läsning:

Vad som brukar avgöra om en serie får fortsätta under en längre tid är egentligen tre faktorer: 1) tittarsiffror vs produktionskostnad, 2) om historien kan berättas vidare och 3) om teamet vill återvända i sina roller. Att Tunna blå linjen har tillräckligt med tittare för att rättfärdiga produktionskostnaden råder det inga tvivel och historien kan helt klart berättas vidare – serieskaparen Cilla Jackert har själv sagt detta – men frågan är om alla vill ta projektet vidare. Inte minst SVT, som sällan gör några långkörare.

SVT:s första uttalande om Tunna blå linjen säsong 3

När Hänt kontaktar SVT om hur de ställer sig till att förlänga serien säger de följande:

”Vi har idag inga beslut om denna eventuella fortsättning. Så vi har fortfarande inget att meddela i detta tyvärr", skriver SVT:s pressavdelning till Hänt.

UPPDATERING: NYA BESKED OM SÄSONGEN

Till Expressen säger Cilla Jackert att hon nu har börjat skissa på en tredje säsong:

”Jag kände mig klar med serien efter säsong två och var framför allt sugen på att berätta om andra världar och andra rollfigurer. Men sen kom jag ändå på en TBL-tematik som kändes intressant som kan generera berättelser till en ny säsong. Det är ett tema som jag kan vända och vrida på. Så det gör jag nu. Men det är verkligen långt kvar och i sin linda. Och SVÅRT. Så vi får se. Baby steps.”

Även SVT bekräftar att en ny säsong är under utveckling, men att det samtidigt inte betyder att det till 100 procent blir en till säsong.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL