Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Streama isländska Blackport på SVT Play

Streama isländska Blackport på SVT Play

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
03 mars 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
03 mars 2022

Missa inte detta isländska drama.

Den isländska dramaserien "Blackport" har hittat till SVT Play. De två första avsnitten släpptes den 27 februari och ett nytt avsnitt kommer varje söndag fram till den 10 april.

Island visar allt oftare att landet kan producera både sevärda filmer och serier. Filmerna Lamm och Quake samt Netflix-serien Katla är bara några aktuella exempel. Ett av de senare tillskotten är dramaserien Blackport, som hade isländsk premiär under slutet av 2021, och som nu finns att streama på SVT Play.

Blackport utspelar sig på Island mellan 1983–1991 och kretsar kring ett ungt par som köper en gammal fisketrålare. Paret lyckas etablera en fiskerirörelse, men deras sätt att livnära sig hotas plötsligt när nya, restriktiva fiskekvoter införs.

Serien är skapad av trion Nína Dögg Filippusdóttir, Gísli Örn Garðarsson och Björn Hlynur Haraldsson. Alla av dem spelar dessutom huvudroller i serien.

Blackport hade isländsk premiär så sent som i slutet av december 2021 och den första säsongen består av totalt åtta avsnitt. De två första av dem finns att streama på SVT Play sedan den 27 februari. Sista avsnittet kommer till plattformen den 10 april.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL