Tunna blå linjen (säsong 2, avsnitt 1)

Snart börjar inspelningen av Tunna blå linjen säsong 3

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
19 oktober 2023 kl. 17:10

Ett steg närmare premiären

I november börjar inspelningen av en av Sveriges mest populära serier. Det är "Tunna blå linjen" som tar försiktiga steg till att återvända till rutan.

"Tunna blå linjen" är den omåttligt populära dramaserien om en handfull poliser i Malmö. Serien debuterade med sin första säsong 2021 och följdes upp med nya avsnitt hösten 2022. Sedan dess har Filmtopp och alla krimälskare där ute tvingats vänta otåligt på uppdateringar om fortsättningen för "Tunna blå linjen".

Men nu tar serien snart ett stort kliv i rätt riktning för att hitta tillbaka till tv-rutorna. I november kommer inspelningen av Tunna blå linjen säsong 3 att inledas.

Snart börjar inspelningen av Tunna blå linjen säsong 3
Foto: SVT.

Inspelningen av Tunna blå linjen säsong 3 påbörjas i november

Produktionsbolaget Anagram är just nu på jakt efter personer som kan medverka under inspelningen av Tunna blå linjen säsong 3. I sin jakt på statister avslöjar de också att inspelningen kommer att inledas i november 2023 (inget exakt datum anges) och pågå fram till mars 2024.

Den kommande säsongens manusarbete har återigen skett med seriens skapare Cilla Jackert som ansvarig. Även bland skådespelarna är det bekräftat att flera av favoriterna återvänder. Oscar Töringe (Magnus), Amanda Jansson (Sara), Gizem Erdogan (Leah) och Per Larsson (Jesse) har alla bekräftats för den tredje säsongen.

Premiär för säsong 3 hösten 2024

Är det så att tidsspannet som anges av Anagram avser hela inspelningsperioden för den tredje säsongen av Tunna blå linjen, så är det inte orimligt att vi kan vänta oss en premiär för säsongen under hösten 2024, alternativt närmare årsskiftet. Hösten 2024 är också det premiärfönster som annonserades när den tredje säsongen fick grönt ljus under våren 2023. Än så länge ser tidsplanen alltså ut att följas.

Obekräftade uppgifter indikerar att säsong 3 också blir den sista säsongen, något som skådespelaren Oscar Töringe hintat om vid flera tillfällen.

Det här söker produktionen

Är du nyfiken på vad som gäller för att medverka som statist i den kommande säsongen av Tunna blå linjen så eftersöker produktionen personer i alla åldrar, som är från olika kulturella bakgrunder och som helst pratar skånska, något annat språk än svenska, eller har brytning.

Anagrams statistavdelning betonar också att det inte krävs någon tidigare erfarenhet inom film eller tv, och att arbetet är betalt. Alla som vill ansöka hänvisas till det här formuläret.

 

NÄSTA ARTIKEL