Tunna blå linjen. Foto: SVT

Tunna blå linjen säsong 3 bekräftad - då har den premiär

  • SVT Play
Filmtopp
14 april 2023 kl. 07:48

Malmöpoliserna återvänder i nya avsnitt

Nu är det bekräfta – SVT:s succéserie återvänder för en vända till. Nu vet vi när Tunna blå linjen säsong 3 har premiär!

Med två hyllade säsonger i ryggen har Tunna blå linjen snabbt blivit en av svenskarnas favoritserie. Trots detta har framtiden var osäker för ytterligare säsonger. Fram tills nu.

Nu bekräftar nämligen SVT att Tunna blå linjen säsong 3 är beställd och kommer att bestå av sex stycken avsnitt. Utöver detta är det klart att seriens skapare, Cilla Jackert, fortsatt kommer att leda manusarbetet.

Då kommer Tunna blå linjen säsong 3
Oscar Töringe och Per Larsson i Tunna blå linjen. Foto: SVT

Favoriterna återvänder i Tunna blå linjen säsong 3

Tunna blå linjen markerade startskottet för den raketkarriär Oscar Töringe, som spelar Magnus, har haft de senaste åren. När Filmtopp frågade honom om den tredje säsongen redan i fjol sade han följande:

– Det mesta talar för att vi ska göra en säsong tre av Tunna blå linjen, som en avslutande säsong. Och planen är väl att det ska sättas igång om ett år. Det blir kul. Fram tills dess finns det många spännande saker, men som inte riktigt är satta än.

Utöver Oscar Töringe är det även klart att Amanda Jansson (Sara), Gizem Erdogan (Leah) och Per Larsson (Jesse) återvänder med.

Då har Tunna blå linjen säsong 3 premiär

I dagsläget finns det inget exakt premiärdatum för när Tunna blå linjen återvänder, men det är däremot klart att den kommer att säsongen släpps under hösten 2024, vilket är helt i paritet med vad Filmtopp tidigare har estimerat. Då kommer vi att få fortsätta följa Malmöpolisen under sin hektiska vardag.

Denna gången med "missbrukarna, partyknarkarna, langarna och de tungt kriminella – de som styr men inte alltid syns, i alla fall inte i samband med drogerna" i centrum, rapporterar Expressen.

Artikeln uppdateras.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL