Oscar Töringe om Tunna blå linjen säsong 3: Spännande saker

Oscar Töringe om Tunna blå linjen säsong 3: "Spännande saker"

  • SVT Play
Filmtopp
21 februari 2023 kl. 09:02

Glädjebesked för fansen

Dramaserien "Tunna blå linjen" är en av Sveriges hetaste. Oscar Töringe, som spelar Malmöpolisen Magnus, säger nu att en tredje säsong kan bli verklighet.

För ett par år sedan slog Tunna blå linjen ned som en bomb och blev en stor snackis landet över. Dramaserien, som skildrade en grupp Malmöpoliser, fick positiv kritik och ett starkt mottagande från tittarna. Samtidigt som den väckte frågor om hur polisens vardag egentligen ser ut.

Serien blev också det stora genomslaget för Oscar Töringe, som sedan dess har synts i titlar som Comedy Queen, Tack för senast, UFO Sweden och nu är aktuell med Viaplayserien Limbo.

Oscar Töringe i Tunna blå linjen
Oscar Töringe i rollen som Magnus i "Tunna blå linjen". Foto: SVT

Tunna blå linjen säsong 3 blir den sista

I höstas fick vi ta del av en andra säsong av Tunna blå linjen, som togs emot med öppna armar av Filmtopps kritiker. Fansen har sedan dess hållit tummarna för en tredje säsong och nu ser det äntligen ut som att den kan bli verklighet.

I en intervju med Aftonbladet hintar nämligen Oscar Töringe om en fortsättning:

– Det mesta talar för att vi ska göra en säsong tre av Tunna blå linjen, som en avslutande säsong. Och planen är väl att det ska sättas igång om ett år. Det blir kul. Fram tills dess finns det många spännande saker, men som inte riktigt är satta än.

Tunna blå linjen säsong 3 kan bli verklighet
Foto: SVT

Då förväntas Tunna blå linjen säsong 3 att ha premiär

Än så länge är en fortsättning inte officiellt bekräftad, men sett till vilket starkt genomslag serien har fått och sett till Töringes kommentar borde inte fansen känna sig särskilt oroliga.

Mellan den första och den andra säsongen fick det drygt ett och ett halvt år. Den första avslutades i mars 2021 och den andra hade premiär i november 2022. Sett till att Oscar Töringe hintar om att säsongen spelas in först nästa år kommer vi alltså att få vänta lite längre. Troligtvis till hösten 2024.

Texten uppdateras.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL