Rolf Lassgård om den bästa scenen i "Händelser vid vatten"

Rolf Lassgård pekar ut den bästa scenen i "Händelser vid vatten"

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 14 februari 2023 kl. 11:02 | Publicerad 13 februari 2023 kl. 20:02
ANNONS
ANNONS

"Både vacker och folkligt tilltalande"

Vilken är egentligen den bästa scenen i "Händelser vid vatten"? I en intervju med Sveriges Radio berättar Rolf Lassgård om vilken han håller mest kär.

I SVT:s hyllade dramaserie Händelser vid vatten spelar Rolf Lassgård läkaren Birger, som möter Annie strax efter tältmordet och hjälper henne komma bort från den man och det kollektiv hon sökt sig till i svartvattnet som platsen heter. Redan innan inspelningen av TV-produktionen hade Lassgård en stor kärlek till Kerstin Ekmans bok med samma namn, som den bygger på.

– En del av min kärlek till den här romanen är Jämtland och naturen. Men också hela den fantastiska konstruktionen av en deckare som motor men en berättelse som handlar så otroligt mycket om människorna som bor där uppe.

Tittarna kan nog enas om att det finns många minnesvärda scener att bära med sig vidare i livet nu när serien har gått i mål. Lassgård har med sig en favoritscen i sin ryggsäck. 

Rolf Lassgård pekar ut den bästa scenen i "Händelser vid vatten"
Foto: SVT.

Rolf Lassgård pekar ut den bästa scenen i "Händelser vid vatten"

I en intervju med Sveriges Radio berättar Rolf Lassgård om scenen i den nya serien som han tycker allra bäst om. Den där Birger ensam åker ner till bastun i byn för att senare åka på en rejäl överraskning.

– Att ha gått och varit förälskad i en kvinna i smyg under trettio års tid... och en kväll bestämma sig för att man är så trött på allt att man åker ner till skolans bastu för att få lite värme i kroppen... Det verkar inte vara någon annan där, han har inte ens med sig handduken, utan tar sig en dusch och sjunker ner i bastun och njuter tills han några sekunder inser att någon annan sitter där. Hans livs kärlek. Vilken scen, säger Rolf Lassgård till Sveriges Radio.

Vidare ramar skådespelaren in vad det är som gör scenen så bra: 

– Den är både vacker, och har ett folkligt tilltal som är magiskt.

Alla avsnitt av "Händelser vid vatten" säsong 1 finns nu att streama på SVT Play.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL