Då kommer Händelser vid vatten – allt om nya storserien

Händelser vid vatten säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 07 februari 2023 kl. 12:02 | Publicerad 06 februari 2023 kl. 13:02

Väntar fler händelser vid vatten på oss?

"Händelser vid vatten" gör succé på SVT. När seriens första säsong avrundas leder det givetvis till frågan om även en säsong 2 av serien är på väg.

"Händelser vid vatten" är SVT-serien som är baserad på Kerstin Ekmans tokhyllade deckare från 1993. Ekmans bok har omnämnts som den bästa svenska deckaren genom tiderna och förärade författaren med både Augustpriset och Nordiska rådets litteraturpris.

I början av 2023 gjorde tv-serieadaptionen av romanen debut på SVT Play och SVT1. Handlingen utspelar sig i den fiktiva, jämtländska byn Svartvattnet och tar vid 20 år efter ett tragiskt dubbelmord och skildrar hur det präglat invånarna sedan dess.

Stora delar av Sveriges skådespelarelit medverkar i serien, inklusive namn som Rolf Lassgård, Pernilla August, Asta Kamma August och Magnus Krepper. Mikael Marciamain har regisserat avsnitten och Maren Louise Käehne och Karin Arrhenius har stått för manus.

Den första säsongen av Händelser vid vatten består av sex avsnitt.

När kommer Händelser vid vatten säsong 2?

Eftersom Händelser vid vatten är baserat på Kerstin Ekmans roman är det många som har tagit för givet att serien endast kommer att bestå av en säsong, men faktum är att SVT inte ser ut att helt och hållet stängt dörren för en fortsättning. Produktionen har exempelvis aldrig varit en uttalad miniserie, vilket är ett tydligt tecken på att det åtminstone finns någon form av förhoppning av att låta serien leva vidare i någon utsträckning.

Huruvida det faktiskt blir av eller inte är i skrivande stund okänt, men med tanke på hur uppskattad serien tycks vara finns det all anledning att åtminstone hoppas på att det kan byggas vidare på storyn, eller att någon form av spinoff kan bli av. Som läget ser ut just nu finns det med andra ord argument för att hålla tummarna för en Händelser vid vatten säsong 2 – även om det är alla annat än en garanti.

Framgångarna med Händelser vid vatten skulle också kunna leda till fler adaptioner av Kerstin Ekmans verk. Trots att hon har publicerat deckare sedan slutet på 1950-talet, så har förvånansvärt få av hennes romaner filmatiserats. Det finns med andra ord gott om material i samma stil som Händelser vid vatten att hämta inspiration från.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL