Premiär för Trasdockan på SVT Play

Premiär för Trasdockan på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
06 juli 2022 kl. 12:07

Brittisk seriemördare går lös

Nu är det premiär för "Trasdockan" på SVT Play. Det är en brittisk dramathriller med en seriemördare i fokus.

SVT Play har fattat grejen – vi svenskar kan inte få nog av brittiska serier. Nu är det premiär för näst spänningsserie att njuta av på streamingtjänsten, nämligen Trasdockan från 2021.

Serien består av sex stycken avsnitt, som varierar i längd mellan 44 och 46 minuter, vilket innebär att den är perfekt att avnjuta under en ledig, svalare sommardag.

Detta handlar Trasdockan om

Trasdockan, som har den internationella titeln Rag Doll, är en mörk, brittisk deckare om jakten på en morbid seriemördare. Det första avsnittet inleds med att sex personer har mördats, styckats och sytts ihop till en grotesk kropp - en trasdocka. Mördaren skickar en lista med namnen på nästa offer till polisen, med på listan är kriminalinspektör Nathan Rose. Det blir en kapplöpning mot tiden för att spåra mördaren innan han slår till igen.

Serien är skapad av Freddy Syborn, som också är aktuell på Disney+ med Marvelserien Ms. Marvel. I rollerna ser vi bland andra Lucy Hale, Henry Lloyd-Hughes och Thalissa Teixeira.

Är Trasdockan värd att streama?

Med ett ljummet betyg på 5,7 på IMDb ska man inte ge sig in i Trasdockan och förvänta sig en ny True Detective. Samtidigt menar vissa av användarna att den är underskattad och att det finns en hel del spänning att hämta i serien.

Samtidigt har den betydligt högre betyg på andra ställen. På Rotten Tomatoes har den hela 90 procent, vilket betyder att den klassas som "fräsch" och sevärd.

Om du är en sucker för brittiska serier och vill ha dig en fascinerande mordgåta, tycker vi att du ska ge "Trasdockan" en chans.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL