Premiär för Fiendeland (säsong 1) på SVT Play

Premiär för Fiendeland (säsong 1) på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 06 juli 2022 kl. 10:07 | Publicerad 27 juni 2022 kl. 12:06
ANNONS
ANNONS

Ett brittiskt kostymdrama med spänning

I dag är det premiär för "Fiendeland" på SVT Play. Det är en brittisk dramathriller som utspelas i 1960-talets London.

SVT Play har fattat grejen – vi svenskar kan inte få nog av brittiska serier. I dag är det premiär för näst spänningsserie på streamingtjänsten, nämligen Fiendeland från 2021.

Serien består av fyra stycken avsnitt, som varierar i längd mellan 56 och 59 minuter, vilket innebär att den är perfekt att avnjuta under en ledig, svalare sommardag.

Detta handlar Fiendeland om

Fiendeland, som har den internationella originaltiteln "Ridley Road", berättar en fascinerande historia i 1960-talet England, där en ung kvinna spelar en viktig roll mot neo-nazismens framväxt. Även om vi gärna föreställer oss London under årtiondet som ett hippt kulturmekka sprudlande av livfull musik, var verkligheten inte alltid lika glammig.

Här följer vi den unga judiska hårfrisörskan Vivian Epstein, som väljer bort sitt bekväma medelklassliv i Manchester och går med i kampen mot fascismen i London. Hon riskerar allt för sin tro och för mannen hon älskar. Inspirerad av verkliga händelser.

Är Fiendeland värd att streama?

Om inte den fascinerande handling är anledning nog, där den judiska Vivian tvingas infiltrera en aktiv naziströrelse, har serien flera skickliga skådespelare i rollerna. Däribland Eddie Marsan som i titlar som Ray Donovan, The Gentlemen och 21 gram gång på gång visat var skåpet ska stå.

Serien har i skrivande stund 6,7 av 10 på IMDb där den mötts av en del av blandade reaktioner, från beskrivningar som "mästerverk" till "icke övertygande".

Om du är en sucker för brittiska serier och vill ha dig en fascinerande historielektion, tycker vi att du ska ge Fiendeland en chans.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL