Kostymfilmer på SVT sommaren 2024

Kostymfilmer på SVT sommaren 2024

  • SVT Play
Sofie Landgren
30 maj 2024 kl. 10:00

Kostymsommar på SVT Play

SVT har slagit på den stora trumman när det kommer till kostymfilmer sommaren 2024. Här är samtliga titlar i genren som går att streama på SVT Play under juni månad.

Ett av SVT:s filmteman sommaren 2024 är "kostymsommar", vilket innebär att vi bjuds på en stor mängd kostymdramer att njuta av i rutan och på SVT Play i slutet av juni.

Kostymsommar på SVT Play – 8 kostymfilmer att streama

David Copperfields äventyr och iakttagelser
Foto:  Fox Searchlight Pictures / Lions Gate Entertainment.

David Copperfields äventyr och iakttagelser – premiär fredag 21 juni

Charles Dickens ikoniska dramakomedi om David Copperfields hårda uppväxt filmades för första gången redan 1911. Det här är den senaste gestaltningen av historien om den föräldralösa David som upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker.

En idealisk äkta man
Foto: Egmont Entertainment AB.

En idealisk äkta man – premiär fredag 21 juni

En tvättäkta kostymfilm och romantisk dramakomedi om Sir Robert som verkar ha allt; titel, pengar och en vacker fru. Han är allmänt beundrad men en vacker dag hotar den okända fru Cheveley att avslöja en mörk hemlighet från Sir Roberts förflutna. I panik ber han sin vän Lord Goring om hjälp. Filmen bygger på en pjäs av Oscar Wilde.

Ett rum med utsikt – Kostymfilmer på SVT sommaren 2024
Foto: VCM Sweden.

Ett rum med utsikt (1985) – premiär fredag 21 juni

Drama och romantik väntar i denna trefaldigt Oscarsvinnande kostymklassiker med stjärnor som Maggie Smith, Helena Bonham Carter, Julian Sands och Judi Dench m.fl. i rollerna.

Filmen tar vid i Florens under tidigt 1900-tal, där Lucy och hennes förkläde Charlotte turistar och stöter på herr Emerson och hans son George. Romantiska känslor uppstår flyktigt mellan Lucy och George, och när Lucy återvänder hem igen visar det sig vara svårare att gå vidare än hon trodde. Än mer komplicerat blir det när far och son Emerson dyker upp i hennes hemby med avsikten att bosätta sig där.

Howards End
Foto: AB Svensk Filmindustri.

Howards End – premiär fredag 21 juni

London 1910. De kultiverade och frigjorda systrarna Schlegel blir bekanta med den välbärgade familjen Wilcox och en när vänskap växer fram mellan Margareth Schlegel och Ruth Wilcox. När Ruth plötsligt dör visar hon sig ha testamenterat sitt älskade hus till Margaret. Familjen Wilcox bestämmer sig dock att förtiga detta...

I rollerna ser vi bland annat stora namn som Emma Thompson, Helena Bonham Carter, Anthony Hopkins och Samuel West.

Jane Eyre
Foto: AB Svensk Filmindustri.

Jane Eyre – premiär fredag 21 juni

Ingen kostymsommar utan klassikern baserad på Charlotte Brontës roman som hon skrev under pseudonymen Currer Bell.

Efter att ha förlorat sina föräldrar tvingas Jane Eyre bo hos sina kärlekslösa släktingar där hon till slut blir utkastad och hamnar på en välgörenhetsskola för föräldralösa barn. När Jane efter många år kan lämna skolan söker hon anställning som guvernant hos den gåtfulle Mr. Rochester på hans egendom Thornfield Hall. Det dröjer inte länge innan han har vunnit hennes hjärta och hennes kärlek visar sig bli besvarad. Men allt är inte som det ser ut att vara och Jane blir snart varse att Mr. Rochester gömmer en mörk hemlighet.

Min fru går igen
Foto: Soul Media..

Min fru går igen – premiär fredag 21 juni

När författaren Charles Condomine stöter på svårigheter att anpassa sin senaste roman till film, anlitar han spiritualisten Madame Arcadi i jakt på inspiration. Men hans plan går fel när hon oavsiktligt frammanar hans döda ex-frus ande.

Far from the Madding Crowd
Foto: 20th Century Fox..

Far from the Madding Crowd – premiär fredag 28 juni

En ung kvinna anländer till den engelska landsbygden för att bo hos sin äldre släkting. Den vackra Batsheba Everdene förtrollar fåraherden Gabriel Oak, men hon värderar sin självständighet högre än sin uppvaktare. Batsheba saknar aldrig friare. Hon förälskar sig i den stilige soldaten Francis Troy och ger upp möjligheten till en säkrad framtid med den rike bonden William Boldwood. Samtidigt har Gabriel inte bara förlorat sin kärlek, utan även sin försörjning. Batsheba lär sig snart att kärleken inte alltid är vad man tror.

The Young Victoria
Foto: Momentum Pictures.

The Young Victoria (2009) – premiär fredag 28 juni

Året är 1837 och den då knappt 18-åriga prinsessan Victoria tillträder tronen som Englands drottning. Hon sitter på en av världens mäktigaste positioner, men bakom hennes rygg utspelar sig ett maktspel om hennes framtid. Imperiets öde vilar i hennes händer – men hennes eget väntar runt hörnet.

Oscarsvinnaren Graham King, Martin Scorsese, Tim Headington och Sarah Ferguson har producerat denna imponerande och storslagna kostymfilm om en av Europas mest betydelsefulla härskare – och om den kärlek som mer än något annat kom att styra hennes liv.

Fler tips inom kostymdramer:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL