Emma Thompson om kampanjerna inför Oscarsgalan: “Blev allvarligt sjuk”

Emma Thompson om kampanjerna inför Oscarsgalan: “Blev allvarligt sjuk”

Filmtopp
22 februari 2023 kl. 14:02

Skådespelerskan berättar om gångerna hon vann Oscarspriserna

Skådespelerskan Emma Thompson har vunnit två Oscars under sin karriär – båda gångerna blev hon allvarligt sjuk på grund av pressen och uppmärksamheten.

Emma Thompson "Late Night".
Emma Thompson i "Late Night" (2019). Foto: Lucky Dogs.

Emma Thompson har varit med i många filmer som skådespelerska. Under sin karriär har Thompson varit Oscarsnominerad fem gånger och vunnit två av dem. Hon säger att hon blev sjuk till följd av båda sina framgångsrika Oscarskampanjer.

– Båda gångerna jag behövde kampanja för Oscarsgalan så blev jag allvarligt sjuk, säger Thompson i en intervju med Radio Times.

Thompson menar att pressen och att alla ögon var på henne blev för mycket, men även att hon bara ville vila efter galan. Enligt henne fick hon en allergi för kampanj-delen av sitt jobb som skådespelerska. Skådespelerskan har medverkat i många filmer som Love Actually (2003), Saving Mr. Banks (2013), Howards End (1992) och Förnuft och känsla (1995).

Det var i tidigt i karriären som Emma Thompson vann sina priser på Oscarsgalan. Den första var tilldelades hon 1993 för sin medverkan i Howards End (1992) för Bästa kvinnliga huvudroll och det andra priset var för Bästa manus efter förlaga år 1996, för filmen Förnuft och känsla (1995).

Emma Thompson var senast aktuell med "Roald Dahl's Matilda the Musical", som hade premiär på Netflix julen 2022.

Eyla Lundvall Runsten

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL