Julkalendern slog rekord – så många streamade nya Trolltider

Julkalendern slog rekord – så många streamade nya Trolltider

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
02 januari 2024 kl. 11:01

Succé på SVT Play för Trolltider – legenden om Bergatrollet

"Trolltider – legenden om Bergatrollet" gick i mål på julafton och en dryg vecka senare kan SVT avslöja att det blev stor tittarsuccé för julkalendern, som slog rekord på SVT Play.

Julkalendern för december 2023 blev en framgångssaga. I dag avslöjar SVT att Trolltider – legenden om Bergatrollet slog tittarrekord och blev den mest streamade julkalendern någonsin. I pressutskicket framgår det också att kalendern har nått ut till fler på SVT Play inom en månads tid än något annat program tidigare har mäktat med.

Julkalendern slog rekord – så många streamade nya Trolltider
Foto: SVT.

Tittarrekord för nya Trolltider – 1,28 miljoner streamade julkalendern

Från den 1 december till den 24 december 2023 sändes traditionsenligt en julkalender på SVT och SVT Play. I år var det Trolltider – legenden om Bergatrollet, en fristående uppföljare till den klassiska julkalendern från 1979. Och det blev stor succé.

Enligt SVT streamades de 24 avsnitten i snitt av imponerande 1,28 miljoner människor (enligt data från MMS). Det gör Trolltider – legenden om Bergatrollet till den julkalender med störst onlinepublik någonsin.

–  Det är fantastiskt att vår julkalender har lyckats trollbinda publiken, att de har tagit den till sina hjärtan och följt med ända fram till julafton. Det är en historia som har lyckats fånga tittare i alla åldrar, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama, i pressmeddelandet. 

Det är dessutom inte enbart på nätet som julkalendern har gått starkt, även live på SVT1 har tittarsiffrorna varit imponerande. Där har i snitt 702 000 följt varje avsnitt av Trolltider – legenden om Bergatrollet.

SVT passar också på att tipsa om "Bakom Trolltider" som finns på SVT Play och bjuder in oss bakom kulisserna på succén. Julkalendern 2024 heter "Snödrömmar" och följer två samiska systrar.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL