Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bror säsong 2 – Blir det någon fortsättning?

Bror säsong 2 – Blir det någon fortsättning?

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 september 2022

Ett drama om vänskap, kärlek och att vara ung i dag

I augusti var det premiär för SVT:s nya ungdomsserie "Bror". Nu har det sista avsnittet släppts och många undrar om "Bror" säsong 2 blir verklighet.

Sedan SKAM-trenden tog vid har SVT arbetat hårt med ungdomsserie. Några exempel på detta är bingevänliga alternativ som Eagles, Festen, Strula, Sjukt och så klart Bror, det nya tillskottet som började sändas nu i sommar. Den första säsongen bestod av tio stycken relativt korta avsnitt, som bjöd på en hel del dramatik.

Bror (säsong 1)
Gänget i "Bror". Foto: SVT.

Hittar 200 000 kronor

För den som inte vet handlar Bror om ett grabbgäng som på väg hem från en fest bryter sig in i ett ödehus och hittar 200 000 kronor. Det kan låta som en dröm, men ett sådant kap kommer givetvis inte utan komplikationer. Hur förhåller man sig till ett sådant byte? Lögnerna börjar gro och det hela börjar slita på vänskapsbanden.

Serien är skapad av Hanna Lagerberg och det är enligt IMDb hennes första och än så länge enda serie. Än så länge har varken hon eller SVT gått ut öppet med sina framtidsplaner för serien, men gissningsvis kommer vi att få ta del av fler avsnitt längre fram. Dels eftersom SVT:s ungdomsserier tenderar att yngla av sig i fler säsonger (men inte alltid), dels eftersom att serien inte är klassad som någon miniserie på IMDb. Inte heller SVT har stämplat den som miniserie.

Bygger en hype för Bror säsong 2 på TikTok

Den största ledtråden till att vi kan vänta oss mer av Bror hittar vi emellertid på TikTok. Där har nämligen SVT själva lagt ut ett klipp för att bygga en hype:

@svt_z Det kan inte sluta så!! Skriv Bror om du vill ha säsong 2 #bror #svtbror #eslöv #goodbye #bil #vänner #bästisar #svtplay #sms #vännerförlivet ♬ originalljud - SVT Z

Med andra ord är det väldigt troligt att Bror säsong 2 blir verklighet, även om inget är officiellt bekräftat ännu. Så sitt bara stilla i båten. Vi uppdaterar dig så fort vi vet mera.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL